Förra sommaren jobbade hon på ett hotell, men i år blev det restaurangen Bryggan i centrala stan. Meja Nylén sökte sommarjobb på restaurangen eftersom hon tyckte det verkade som en bra bransch att börja i. Man behöver ingen utbildning och inte särskilt mycket erfarenhet. Hon hade lite koll på Bryggan sen tidigare eftersom hon är från Luleå.
– Jag har käkat här någon gång innan, så jag visste ändå att det var bra, berättar hon.
För personalen som arbetar i serveringen finns det två olika roller. Servitris eller runner. Meja Nylén brukar mest vara servitris. Hon tar beställningar, pratar med kunder, serverar maten, för att nämna några av arbetsuppgifterna.
– När man sökte jobbet fick man välja vilken av de två rollerna man var mer intresserad av. Då valde jag servitris, men man kan byta om det skulle vara så att man känner sig mer bekväm med det andra.
Meja Nylén trivs bra på sitt jobb. Hon har jobbat här sen i slutet på maj ungefär, och om hon får välja hade hon kunnat tänka sig att jobba på Bryggan nästa sommar igen.
– Det är något som passar mig, att man träffar så mycket olika människor. Man lär sig mycket och det är kul att arbeta med folk i sin egen ålder, säger hon och syftar på de andra sommarjobbarna.