Med öga för fjällvärldens skönhet

? Jag har ett behov av fjällen och särskilt den karga biten.
Luleåfotografen och filmaren KI Michael Johansson har genom årens lopp hämtat många sköna och dramatiska motiv från de lappländska fjälltrakternas storslagna sceneri.
Nu är det dags för återbäring. I dagarna öppnade hans utställning Some pictures of Lapland i länsstyrelsens museum Naturrum i Abisko.

LULEÅ2005-09-09 06:30
Och några bilder är det, närmare bestämt 50 stycken som ska hänga på Naturrum i ett år och beskådas av i runda slängar 50.000 besökare, vilket är den ungefärliga besöksnivån vid anläggningen. <br>Svenskar, tyskar, fransmän, italienare, nationaliteten spelar ingen roll, intresset för det vilda och vackra är stort hos alla nationaliteter. Helt fel är det inte heller att utställningens tavlor kommer att vara möjliga att förvärva.<br>Skiftande uppdrag<br>Han är en allätare inom foto och film, KI Michael Johansson. Uppdragen skiftar från inslag för TV till olika fotouppdrag samt egen dokumentation av olika slag. Som utställare har han också varit aktuell tidigare.<br> ? I sommar har jag medverkat med tre utställningar i Nikkaluokta, exemplifierar denne Luleåfotograf som inte kan vara utan den vita- mininjektion för själen som en vistelse i den karga, vackra och inte sällan extrema fjällmiljön innebär.<br>Storslagna scenerier<br>Bland de 50 färgförstoringarna finns storslagna scenerier från hela Lappland ? vilda jokkar, fantasieggande stenformationer exempelvis från Trollsjön, Lapporten med sin karaktäristik med flera områden, <br>Här finns också fina stilstudier av den mäktiga havsörnen i flykt och födosök, en fågel som fotografen har ett särskilt gott öga till.<br>I ett helt år kommer KI Michael Johanssons utställning att stå i Abisko, från 6 september till och med 15 september 2006.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om