Priset har delats ut av NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv, sedan 1999 och går till en person som med kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete och bidragit till ett hållbart näringsliv.
Juryns motivering:
”2017 års vinnare av Hållbart Ledarskap. Under Christoffers kreativa och handfasta ledning har Max Burgers AB utvecklat en grön meny som haft större framgång än vad de själva ens vågat hoppas på. Under 2016 femdubblade de utbudet och lanserade också en helt vegansk burgare. Under 2017 lade Christoffer tillsammans med sin bror in en ny växel och utmanade hela branschen att bli mer hållbar. Företaget har länge arbetat systematiskt med inkludering och integrationsfrågor och Max har visat att det går att göra världen lite godare!”
– Det är fantastiskt kul och hedrande att ta emot utmärkelsen för Hållbart Ledarskap. Det är ett stort erkännande att vårt hållbarhetsarbete inspirerar andra och att vi gör skillnad, säger Christoffer Bergfors vice VD och Sverigechef på Max Burgers.
Max långa hållbarhetsarbete omfattar frågor inom hälsa, rättvisa och miljö. Som första restaurang i världen började Max klimatmärka menyn 2008 och har sedan dess klimatkompenserat för koldioxidutsläpp från lantbrukarens jord till gästens bord. Klimatkompensationen har resulterat i 1,4 miljoner planterade träd i Afrika, vilket motsvarar en bindning av koldioxid som om 160 000 bilar stod stilla under ett år.