Matglada företagare prisades för miljö- och näringstänk
Två matnyttiga norrbottensföretag prisades av landstinget på torsdagen. Årets Näringslivpris på 50.000 gick till Nordchark AB:s huvudägare Per-Olov Bucht. Miljöpriset på 50.000 hamnade hos Max-koncernen för deras målmedvetna miljöarbete.
PRISADE. Årets näringslivspris gick till Nordcharks huvudägaren i Nordchark AB Per-Olov Bucht, längst till höger. Barn och kvinnohuset Gällivare sjukhus fick det interna miljöpriset på 25.000 kronor. Från vänster Vanja Söderberg, Karin Martinsson-Heikkilä. Max-koncernen tog hem det extrena miljöpriset, bakre raden från vänster Restaurangcheferna Linda Marklund och Jenny Melander vice VD Lars Olsson och Per Larshans personal- och hållbarhetsansvarig i koncernen.
Foto: Håkan Gidlöw
Prisregnet föll i samband med landstingsfullmäktiges höstmöte. Näringslivspriset har delats ut sedan 1984 och är ett samarbete, bakom priset står även Almi Företagspartner Nord AB. Syftet med priset är att stimulera näringslivsutvecklingen i länet.Nordcharks huvudägare Per-Olov Bucht får priset för att han sedan företagets start 2001 med kvalitet och service, lokala råvaror och ett uppskattat sortiment till kund, vuxit till en viktig aktör både i länet samt i Västerbotten.Landstingets externa Miljöpris på 50.000 kronor gick alltså till hamburgerkoncernen Max för deras aktiva och framåtsyftande miljöarbete.Priset, som kommer att investeras vidare i arbetet på personalnivå, får företaget bland annat för att ha tagit fram klimatpåverkan för samtliga måltider som företaget producerar. Man satsar också på vind-el i samtliga restauranger. Man köper bara in svenska råvaror och kör med miljöbilar.Det interna miljöpriset går till Barn- och kvinnohuset på Gällivare sjukhus för deras målmedvetna miljöarbete på olika plan. Miljötänket genomsyrar såväl bra miljöval av material som utbildning inom exempelvis källsortering med mera.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!