Mardrömmen rullades upp i rätten

En mardröm fylld av hot, slag och bett från en aggressiv hund. Så beskrev en 37-årig kvinna från Luleå kvällen i oktober, då en för henne okänd kvinna trängde sig in i familjens hus. - Ens värsta mardröm är ju att någon okänd kommer in i ens hem och precis det hände.

LULEÅ2007-11-08 01:45
Det var en helt vanlig torsdag i oktober. Den 37-åriga kvinnan från Luleå var hemma i huset på Lerbäcken tillsammans med de två barnen, tre och fem år gamla, och en kompis till dem.Det som närmast stod på schemat den här kvällen var att kompisen snart skulle få hämtning av sin mamman. Några minuter efter halv åtta såg hon en människa gå förbi ett av fönstren fram till bron och trodde att mamman var på ingående.I stället blev det startskottet till mardrömmen som nu får sitt rättsliga efterspel i Luleå tingsrätt. När 37-åringen började gå mot hallen hade den okända kvinnan redan tagit sig in i huset med sin hund, en svart dobermann pinscher. Hon ville träffa hennes man som hon upplevde hade mobbat henne under ett par år i skolan."Ta bort hunden"
- Han är inte hemma. Vad gäller saken? Ta bort hunden, barnen är rädda, sa jag till henne, berättar 37-åringen.Sedan går allt fort enligt målsägaren. Kvinnan greppar tag i hennes hår och kastar in henne i betongväggen. I samma sekvens blir hon attackerad av hunden.Barnen är dödsförskräckta och gråter. Allting är helt plötsligt ett kaos.Den 37-åriga kvinnan berättar att hon försöker, omtumlad och rädd, ta sig upp från golvet för att skydda barnen. Bara för att ännu en gång bli kastad i golvet av den åtalade.Ville ha en ursäkt
Hon flyr in i det angränsande rummet.- Jag skyddar mig med armarna och det är här som barnen kommer in. De borrar in sina huvuden mot mig. Men hon fortsätter att slå trots att min dotter är i famnen, säger hon med en röst som precis bär.- Hon pratar hela tiden och säger att hon vill ha en ursäkt för mobbningen. Under den halvtimme som dramat pågår hotas och smutskastas både hon och barnen verbalt. Hon berättar också att hon stoppas från att ringa sin man genom ett slag med handflatan.- Hunden var hela tiden bakom mig och jag tar aldrig ögonkontakt med den. Jag är jätterädd, säger hon.När hon tror att allt är över efter fem minuters lugn i dotterns rum tillsammans med barnen, tar mardrömmen fart igen när den åtalade öppnar dörren.- Hon säger att två kommer att dö, säger 37-åringen som ett par gånger under förhandlingen har svårt att hålla tillbaka tårarna.- Ens värsta mardröm är ju att någon okänd kommer in i ens hem och precis det hände.Medger visst våld
Den 34-åriga kvinnan berättade att hon var på väg hem till sina föräldrar när hon plötsligt ändrade sig.- En tanke dök upp att jag skulle gå dit och få en förklaring, sade hon.Den åtalade har gått i samma skolklass som 37-åringens man, som vid det här tillfället befann sig på arbetet. Det var av honom som hon ville ha en förklaring.Hon förnekade att hunden hade varit delaktig i bråket som enligt henne utspelade sig i husets hall. Ingen annanstans. Viss våldsanvändning medgav hon dock.Kammaråklagare Jan Wallström frågade kvinnan varför hon agerade som hon gjorde.- Det känns som att det slår slint eller vad man ska säga. Jag har som tunnelseende.Den åtalade kvinnan, som har suttit häktad sedan 21 oktober, erkände hemfridsbrott och misshandel via sin försvarare, advokat Johnny Sjöberg. Att de bägge gärningarna skulle ha varit grova förnekade hon.Hon medgav också en viss del av skadeståndskraven. Rättegången fortsätter på tisdag för att ett intyg från en liten rättspsykiatrisk undersökning (paragraf 7) inte hade inkommit till tingsrätten under gårdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om