Man överföll ex-hustrun

Den 49-årige man som åtalats för grov kvinnofridskränkning dömdes på tisdagen till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han ska också betala ett skadestånd på 27.100 kronor till sin före detta fru.

Luleå2013-06-24 15:28

Den 26:e april i år anhölls och häktades han efter att han tryckt ner sin exhustru på golvet och sparkat och slagit henne. Nu döms han för grov kvinnofridskränkning på grund av misshandel av sin dåvarande hustru vid fyra tillfällen sedan 2008. Mannen medgav under rättegången att han slagit henne, men detta efter att exhustrun hade knuffat och sparkat honom. Han hävdar också att han misshandlad av sin fru vid ett flertal tillfällen, bland annat genom ett slag med en stekpanna på axeln. Åklagaren motiverar domen med att "gärningarna varit ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och varit ägnade att allvarligt skada hennes självkänsla".

Förhållandet har enligt den 42-åriga kvinnan varit våldsamt betydligt längre än sedan 2008. – Vårt förhållande växlade mellan att vara kärleksfullt och romantiskt och ömsöm väldigt våldsamt, sa kvinnan under rättegången i Luleå tingsrätt.

Med hänsyn till att mannen är ostraffad sedan tidigare, men att risken att återfalla i partnervåld är medelhög, dömer tingsrätten honom till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Programmet innebär en träff i veckan under 27 veckor, med syfte att förhindra att personen återfaller i partnervåld. Övervakningen ska pågå till och med december nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om