– Det ser nu ut som att vi slipper vindstyrkorna men det spöregnar här och eftersom vi finns i en dal så riskerar vi översvämningar när vattnet kommer ned från bergen. Här händer det 1-2 gånger per år och vattnet kan stiga flera meter, berättar Malin som för tre veckor sedan flyttade till England för att arbeta som japansk tolk i York och kringområden.
Hon berättar att folk i staden är mycket väderluttrade och att man har ett särskilt varningssystem för att informera boende att vattnet kommer.
– Ja när det finns risk så får man ett sms om det, säger Malin som också berättar att det på byggnaderna finns angivet hur högt vattnet har stått vid tidigare översvämningar.
– Jag bor på markplan mitt i staden och vattnet kan stiga med flera meter-upp till taknivån på första planet berättar hon. Och vattenmassorna kan ta ett par dagar till en vecka på sig att dra sig tillbaka, berättar hon. Stormen Saint Jude bedöms vara den värsta oktoberstormen sedan 1987 då många människor omkom.
– Min kompis här berättar att då såg man bilar flyga förbi fönstren, berättar Malin som dock inte är så orolig för innevarande storm.
– Nej det är lite spännande mest, och när jag bodde i Japan 2008/2209 så bodde jag i tsunamiområden där det var vanligt med jordbävningar säger hon och berättar att hennes föräldrar kan känna sig lugna beräffande ovädret dottern befinner sig i nu.
Som mest har de värst drabbade områdena i södra England haft orkanstyrkor på uppemot 37 sekundmeter.
Judas-stormen fortsätter nu i full fart mot Sverige. I kväll väntas den drabba västkusten. Och framåt 20-tiden i kväll väntas vindbyar av orkanstyrka, upp till 49 meter i sekunden i Göteborg, enligt SMHI. För Skagerak, Kattegatt och Halland och Bohuslän har SMHI utfärdat en klass-3 varning eftersom vindbyarna kommer att uppnå orkanstyrka.
Här i Norrbotten berörs vi inte alls av det aktuella väderkaoset.