Mäklarna om rivstarten "Redan gått superbra"

I dag invigde mäklarbyrån Bjurfors sina nya lokaler i Folksamhuset i Luleå. "Vi har fått en raketstart", säger mäklaren Marie Östling.

Malin Andersson, Norrbottens Media, tillsammans med Therese Backman, Nina Kaewsit och Marie Östling, Bjurfors.

Malin Andersson, Norrbottens Media, tillsammans med Therese Backman, Nina Kaewsit och Marie Östling, Bjurfors.

Foto: Jessica Tervaniemi

Luleå2019-01-18 16:00

I december stod det klart att toppmäklarna Marie Östling, Nina Kaewsit och Therese Backman satsar på en ny mäklarbyrå i Luleå.

Mäklartrion, som jobbat för Husmanhagberg i Luleå fram till årsskiftet, har tillsammans 20 års erfarenhet i branschen.

I dag bjöd de in till invigning där det bjöds på både tårta och tipsrunda till alla nyfikna spekulanter. Bjurfors smygstartade redan i december och har sedan haft full ruljans från januari.

– Det känns jättekul. Nu har allting fallit på plats och lokalen är färdig. Vi börjar ha alla system färdiga också så det är bara att tuta och köra. Det har redan det gått superbra. Vi kollade statistiken på Hemnet nu på morgonen och de senaste sju dagarna har vi 19 procent av marknadsandelarna för nyutlagda objekt. Vi har fått en raketstart. Det känns så bra, konstaterar Marie Östling.

Hur upplever ni bostadsmarknaden i Luleå just nu?

– Jag tycker att folk börjar vara på hugget. Det har varit så försiktigt under hösten så det har varit ett lite uppdämt behov ändå. Att man vill flytta men är lite rädd för att agera och kanske är osäker på vad man får för boendet. Men viljan att byta bostad finns där så det blir ett spännande år att fortsätta följa.

Vad tycker ni om er lokal?

– Den är lysande för oss. Vi kan växa här och har ett jättefint skyltläge. Det är enkelt för kunder att komma hit och vi har bra med parkeringar runt omkring. Det kunde inte ha blivit mycket bättre, säger Marie Östling.

Trion har toppat listorna över de mest rekommenderade mäklarna i Luleå under de senaste åren. Något som inte gått mäklarkedjan Bjurfors förbi.

– Vi har hittat de tre bästa franchisetagarna kan jag tycka. Det är tre personer som har ett otroligt driv. De har etablerade starka personliga varumärken på orten, vilket är jätteviktigt. De passar väldigt bra in i Bjurfors profil, säger Fredrik Kullman, vd för Bjurfors.

Finns det plats för en till mäklarbyrå i Luleå?

– Absolut, det gör det. Det finns plats för en som sticker ut lite och som har ett annat tänk och koncept. Jag tror att det finns kunder som längtat efter en sån mäklare som gör det lilla extra och sticker ut på ett annat sätt, som har engagemang och personlighet som drivkraft och inte bara göra så många affärer som möjligt, säger Fredrik Kullman, vd för Bjurfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om