Magneto får ny ägare ägare

Thomas Larsson tar över Magneto på Storgatan i Luleå.
? Jag vill sätta min egen prägel både inredningsmässigt och matmässigt, säger den nye ägaren.
? Och klart är att jag är mera restaurangägare än nattklubbsägare.

LULEÅ2005-02-07 06:30
En inte alltför vågad gissning är att klubbverksamheten i Magnetos lokaler kommer att bli betydligt nedtonad i framtiden.<br>Thomas Larsson är ägare till Thomas Kök och Matsal på Köpmangatan i Luleå och Thomas kök och catering på Kronanområdet. Men han vill ändå inte gå med på att bli kallad Luleås nye krogkung i samband med expansionen.<br>Affären blev klar på söndagen och på frågan om vad Thomas Larsson betalat, svarar han: ?Inga kommentarer?.<br>Resonerar om framtiden<br>Mats Hellgren som är delägare i Magneto kommer att finnas kvar i verksamheten ett tag.<br> ? Vi är inte säkra på hur det kommer att bli ännu. Vi ska fortsätta att resonera om den biten, svarar Mats Hellgren på frågan om vad som kommer att ske med honom i framtiden.<br>Magneto ingår i Brocko Restauranger AB och har den senaste tiden förekommit i media eftersom alkoholtillståndet har varit i fara efter att kronofogdemyndigheten väntat på obetalda skatteskulder. I veckan beslutades att Magneto skulle få behålla sitt tillstånd efter omröstning i kommunstyrelsen i Luleå, en omröstning som utföll med de knappa siffrorna tre?två till fortsatt tillstånd.<br>Skulderna reglerade<br>Mats Hellgren säger på söndagskvällen att det nu inte finns några oreglerade skulder för Magneto.<br> ? Allting är reglerat.<br>Thomas Larsson å sin sida uttrycker det så här:<br> ? Vi ska sätta in gemensamma insatser på den biten. Mats fortsätter att driva Magneto för att rensa upp allting och sedan stänger vi och gör om efter vårt koncept.<br>Vad handlar det då om för tidsperspektiv? Ett halvår eller några månader?<br> ? Nej, o nej. Det handlar om en månad eller något liknande.<br>Varför då satsa på ännu en restaurang?<br> ? Jag älskar att laga mat och jag älskar att vara i den här miljön. Jag älskar också att vara i den här miljön som gäst.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om