Husen i det gamla miljonprogrammet har åtminstone delvis tjänat ut och de bostadsbolag som har många sådana hus får räkna med att satsa pengar, mycket pengar, på underhåll och renovering.
– Vårt största bestånd handlar om lägenheter från miljonprogrammet, säger Lulebos tekniska chef Mikael Nyberg.
Det går att ana en liten suck från Nyberg, liksom från Patrik Berg som är ekonomichef hos Lulebo.
– Vi lägger ner jättemycket pengar på underhåll och renovering, säger han.
– Det finns hur många projekt som helst.
Den senaste slutförda renoveringen var den på Kallkällan.
– Där behöll vi i princip bara stommarna av husen, berättar Mikael Nyberg.
450 miljoner kronor kostade den renoveringen.
Pengarna till underhåll och renovering kommer från de stora fastighetsförsäljningar som Lulebo tvingats genomföra. Det kommunala bostadsbolaget ägde alltför många fastigheter och hade i princip monopol på vissa områden.
Det projekt som nu inletts går ut på att göra trygghetsboende i två punkthus på Tallvägen och Punktvägen i Gammelstad. De flerfamiljshus som finns i området ska också renoveras, mest troligt i fem etapper.
På Stenvägen på Bergnäset genomförs och har genomförts en rad mindre åtgärder, som renovering av tvättstugor och skärmtak över portarna exempelvis.
– Jag har säkert 100 projekt till på min lista, säger Mikael Nyberg som är medveten om att det finns angelägna åtgärder som måste genomföras för att hyresgästerna ska bli nöjda med standarden på bostäderna.
– Det har varit svårt att få fram entreprenörer. Det är ett sådant väldigt tryck på marknaden i samband med satsningarna i Malmfälten.
Just nu arbetar Lulebo med att ta fram en budget för kommande år. I den budgeten bestäms vilka framtida satsningar som ska genomföras. Behov finns i hela beståndet, exempelvis Lulebos lägenheter på Porsön