Luleås första friskola invigd

I fredags blandade barnen på friskolan Nya Läroverkets vatten från alla områden i Luleå.
Och med den symboliken, bandklippning och välgångstal så invigdes Luleås första friskola på grundskole­nivå i Luleå.

LULEÅ2006-09-30 06:00
Officiell invigare var professor Mats Ekholm som lovordade skolans grundare Birgitta Lahti Nordström och Gunvor Sehlberg för att de valt två stadiga ben att stå på.
- Naturvetenskap och konst. Ni står på fristående stadiga ben. Och egentligen så är alla ni barn härinne lär-are allihopa, förklarade han och uppmanade barnen att jubla ordentligt inför invigning och bandklippning. Och barnen såg till att taket lyfte i aulan på gamla Midskogsskolan.

Stort förtroende
Skolchef Sture Bryggman fanns med som en av gratulanterna. Han överlämnade en fin gammal skolplansch som symbol för det gamla och det nya.
- Jag har stort förtroende för Birgitta Lahti Nordström och Gunvor Sehlberg, för deras kompetens och syn på barnen. Det här kommer att bli riktigt bra, det är jag övertygad om, förklarade Bryggman.
Moderata politikern Maria Salmgren passade i sin tur på att påminna om alla turer som varit innan friskolan var i hamn.
- Jag och mina kompisar i alliansen kommer säkert att vilja besöka er för att få visa upp detta speciella som vi har i Luleå, förklarade Maria Salmgren.
Från friskolan Fria Emilia i Boden kom rektor Sonja Lundmark. Även hon lovordade valet av grund för skolans verksamhet.
- Ni har valt naturvetenskap och konst och det är ju helt naturligt. Ni ska förstås jobba med livet! förklarade Sonja Lundmark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om