Luleåföretag stöttar integration

Projektet med Somalia Bandy blir turné och sponsras av Luleåföretag.

Luleå2015-02-03 10:00

TV-prfofilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson hyllar luleåföretaget StudentConsulting vilket träder in som huvudsponsor för Somalia Bandy i VM.

Dessutom sätts en Sverigeturné ihop för att inspirera fler integrationsprojekt.

- Vi är jäkligt lyckliga över att folk kan se hur bra det här, det är ett unikt integrationsprojekt där människor verkligen möts, säger Fredrik Wikingsson.

Dokumentärfilmen ”Trevligt folk” hyllas av den svenska kritikerkåren. En film med tv-duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson där de följer ett lite udda integrationsprojekt i Borlänge där somaliska flyktingar bildat ett bandylag. Somalia Bandy. Det somaliska bandylandslaget.

StudentConsultings vd Tobias Lindfors blev lika eld och lågor när han fick höra talas om projektet och fattade beslutet att göra det möjligt för laget att resa till VM i Ryssland.

- För oss ligger det helt i linje med den verksamhet vi bedriver, vi jobbar med att ge unga människor en väg ut i arbetslivet. Att skapa förutsättningar för en bra framtid. Och här ligger integrationsfrågan oss varmt om hjärtat säger Lindfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om