Han skaffade larm redan för många år sedan. Polisen ser en poäng med larm men varnar för skiftande kvalitet.
Samtidigt som polisen vill att folk ser över sina hus får den också kritik.
- Det far runt bilar med folk som kollar var det finns hundar och de säljer saker utan värde. De rekar, alltså. Själv tog jag en bild på en bil fylld med grejer och tog registreringsnumret men fick ingen reaktion från polisen, säger en Luleåbo.
En annan Luleåbo efterlyser poliser som är synliga i bostadsområdena.
Det här är en gnutta av reaktionerna kring de många villainbrotten under hösten.
Gör sig redo
Samtidigt utrustar folk sina hus.
- Bara i dag har tio personer visat intresse för att installera larm. Intresset för ökad säkerhet ökar på hösten eftersom det förekommer mer av stölder då men nu är det exceptionellt, säger Patrik Wollmén, Norrlarm, ett av Luleåföretagen inom säkerhet.
Magnus Engdahl, Luleå låskonsult, talar också om ökad försäljning.
Grunden till säkerheten är skalskyddet, resonerar han.
- Fyrtio procent av inbrotten sker via altandörren, säger Magnus Engdahl. Det finns modeller av lås som husägaren ställer in så att tjuven inte får upp dörrar i hus och garage och heller inte kommer ut. Den tjuv som i stället tar sig in via ett fönster får mindre med grejer med sig, och ger upp tidigare. Så lyder resonemanget.
Skickar vidare
Larm finns det många varianter av. På vägen in reagerar en magnetkontakt när någon får upp dörr eller fönster. Väl inne reagerar infraröddetektorer på rörelser. Larmet utlöser ljud och ljus och kan vara kopplat till larmcentral samt husägarens mobiltelefon.
- Det kan också skickas larm till vaktbolag men det är ofta företag som har det, säger Magnus Engdahl.
När larm sätts upp sker märkning. Erfarna tjuvar kan se skillnad på om huset är falskmärkt eller om det verkligen finns larm, hävdar han.
Förfrågningarna gäller även installationer av kamera. Där bör man kolla upp villkoren först.