Man i 50-årsåldern häktad misstänkt för misshandel

En man i 50-årsåldern i Luleå häktades på onsdagen misstänkt för misshandel av sin sambo. Mannen är sedan tidigare åtalad i ett annat uppmärksammat brottmål.

Kammaråklagare Kristin Andersson begärde att mannen skulle häktas misstänkt för misshandel.

Kammaråklagare Kristin Andersson begärde att mannen skulle häktas misstänkt för misshandel.

Foto: Frida Enberg

Luleå2023-05-10 12:43

Det var på söndagen som polis och ambulans beordrades till parets gemensamma bostad i Luleå. Mannen greps misstänkt för att ha misshandlat sin sambo.

På onsdagen begärdes mannen häktad av Luleå tingsrätt, åklagaren Kristin Andersson anser att det finns risk för att mannen fortsätter att begå brott samt att han påverkar utredningen om han inte häktas.

Mannen är sedan tidigare åtalad i ett uppmärksammat brottmål i Luleå, Kristin Andersson uppger att det inte påverkar hennes begäran om att mannen ska häktas.

– Den här personen är för mig okänd och det är jag som hanterat ärendet. Jag vet via förhandlingen i dag att han förekommer i en annan förhandling men det är ingenting som har någon som helst betydelse för mig, säger Kristin Andersson.

Skadeläget för den misshandlade sambon som är en kvinna betecknar hon inte som svårt eller allvarligt.

– Men det är ändå skador, säger hon.

Den häktade mannen erkänner ringa misshandel, när domaren förklarar honom häktad och vill veta om han förstått svarar han:

– Nej, egentligen inte.

Mannens advokat, Jonas Westerlund, bestred häktningen.

– Han erkänner ringa misshandel och att det varit bråk men vi tyckte inte att det fanns skäl för att häkta honom, särskilt inte med hänsyn till de konsekvenser som det blir för honom yrkesmässigt, säger Jonas Westerlund.

Om häktningen ska bestridas har han inte tagit ställning till ännu.

Åtal ska vara väckt senast 24 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!