Luleå vann efter "Hentos" mardrömsstart

Tredje raka segern.<BR>Elitserielagen är härmed varnade för hemmastarka Luleå Hockey.<BR>På måndagskvällen fick Färjestad&nbsp;lära sig&nbsp;den läxan, när&nbsp;förra årets SM-finalister besegrades med 4-3 (2-0, 1-2, 1-1).<BR>&nbsp;

LULEÅ2004-10-04 20:53
I kväll&nbsp;var Årets Norrbottning tillbaka där hockeykarriären en gång tog fart. Återkomsten till Luleå&nbsp;blev dock inte alls&nbsp;vad Daniel "Hento" Henriksson drömt om. Redan efter 15 sekunders spel låg pucken i målet bakom "Hento"<BR>Under den första perioden&nbsp;överglänstes han&nbsp;av sin ersättare och lärjunge, Gusten Törnqvist. Det&nbsp;var Gusten som&nbsp;höll nollan under&nbsp;öppningsperioden, trots att Färjestad&nbsp;fick i väg elva skott på mål.<BR>Daniel Henriksson vaktar numera Färjestads mål och&nbsp;fick två&nbsp;gånger&nbsp;släppa pucken förbi sig in i mål. Båda gångerna&nbsp;noterades Tomas Holmström&nbsp;som målskytt. <BR><BR><STRONG>Andra perioden</STRONG><BR>Två dyrköpta utvisningar tog fjolårets SM-finalist Färjestad in i matchen i Coop Arena. <BR>Först satt Luleås lagkapten Jan Sandström på botbänken och tvingades se på när Färjestads måltjuv Pelle Pretsberg reducerade med en man fler på isen.<BR>I mitten av den andra perioden kvitterade backen Mats Trygg, när Luleås österrikare Thomas Koch sonade sin regelöverträdelse.<BR>Hemmalaget lyckades dock komma tillbaka från de två kallduscherna. En minut före periodvilan lyckades Luleå återta ledningen. Målskytt var NHL-förvärvet Justin Williams, som normalt är lagkamrat med Niclas Wallin i Carolina Hurricane.<BR>Målet kom efter ett vackert förspel av kedjekamraterna Per Ledin och Tomas Berglund, som frispelade Justin Williams. Kanadensaren överlistade Daniel Henriksson med ett isskott.<BR><BR><STRONG>Tredje perioden<BR></STRONG>Färjestad tvingades att jaga i underläge i praktiskt hela matchen och låg under med 2-3 inför den tredje perioden. Värmlänningarna lyckades kvittera sju minuter in på&nbsp;slutperioden efter att Jesper Mattsson&nbsp;bjudits på&nbsp;öppet mål efter en onödig målvaktsretur från hemmamålvakten Gusten Törnqvist.<BR>Målet utlöste en visselkonsert, när publiken protesterade över att domaren strax innan målet vinkat avvärjande efter en situation där hemmaspelaren Tomas Holmström vräktes över ända.<BR>Luleå fick dock chansen till två numerära överlägen i rask följd. Det andra tillfället tog hemmalaget till vara på, när backen Jaroslav Obsut satte ett slagskott högt upp på Daniel Henrikssons klubbhandssida.<BR>Med en minut kvar att spela plockade Färjestad ut sin målvakt Daniel Henriksson och&nbsp;plockade in en extra utespelare. Det krävdes två fantastiska parader av Luleås nya målvakt Gusten Törnqvist för att norrbottningarna skulle kunna säkra sin tredje raka hemmaseger i årets elitserie.<BR>Luleå valde under den tredje perioden att gå ned på tre formationer. Bänkade blev Emil Lundberg, Fredrik Hynning och Thomas Koch.<BR>Missa inte eftersnacket från Coop Arena i Luleå. Texterna från papperstidningen kommer att läggas ut på Kuriren.nu från klockan 06.30. Artiklarna hittar du som vanligt på sportsidorna.<BR><BR><STRONG>Matchfakta<BR>Luleå-Färjestad&nbsp;4-3 (2-0, 1-2, 1-1).<BR>Målen, första perioden: </STRONG>1-0 (0.15) Tomas Holmström (Niclas Wallin), 2-0 (15.16) Tomas Holmström (Johan&nbsp;Tellström).<BR><STRONG>Andra perioden: </STRONG>2-1 (26.53) Pelle Prestberg (Jonas Höglund) i spel fem-mot-fyra, 2-2 (29,20) Mats Trygg (Jesper Mattsson, Christian Berglund) i spel fem-mot-fyra, 3-2 (38,14) Justin Williams (Per Ledin, Thomas Berglund).<BR><STRONG>Tredje perioden:</STRONG> 3-3 (47.18) Jesper Mattsson (Calle Steen), 4-3 (53.43) Jaroslav Obsut (Jonas Rönnqvist) i spel fem-mot-fyra.<BR><STRONG>Utvisningar, Luleå:</STRONG> Jonas&nbsp;Rönnqvist 2+2, Niclas Wallin 2, Tomas Holmström 2, Per Ledin 2, Jan Sandström 2, Thomas Koch 2, Tuuka Mäntylä 2. <STRONG>Färjestad: </STRONG>Christian Berglund 2+2, Per Bäcker 2+2, Emil Kåberg 2, Jonas Frögren 2.<BR><STRONG>Skott: </STRONG>20-26&nbsp;(11-11, 9-15)&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;