Lova Holmkvist lyfter försiktigt hanteln och gör vågrörelser med sin vänstra arm. Hanteln väger 15 kilo jämfört med mamma Susannes 12,5 kilo. De har styrketränat tillsammans sedan Lova var 13 år.
– Sedan jag började träna har jag fått bättre självförtroende. Det är en riktig glädjeboost, säger Lova.
Hon gör samma rörelser med hanteln i höger arm. Runt tio repetitioner vardera. För mamma Susanne ser det ut att gå lite tyngre. Något som resulterar i ett skrattanfall mor och tonårsdotter emellan.
För Lova och Susanne har det alltid varit viktigt att prata om varför de tränar.
– Jag tränar inte för att bli fit och snygg, utan jag tränar för att bli gammal. För ungdomarna tror jag att träningen handlar om att orka med världen utanför. Vi pratar mycket om kost hemma. När kompisarna till Lova, mina extradöttrar, är med blir det ett jäkla tjattrande om allt möjligt, det är så roligt, säger Susanne.
– Hälsa är något som känns i hela kroppen, säger Lova.
Lova och Susanne värmer upp i cirka 15 minuter på crosstrainers som är belägna vid fönster med utsikt över ett regnigt Luleå.
Lovas träningsresa började i gymmets ungdomsgrupp. När hon blev lite äldre började hon följa med mamma Susanne på hennes gympass.
Ordet lagom. Det är grunden för en sund livsstil, menar både Lova och Susanne. För Lova har träningen inte alltid varit hälsosam på det sätt som den är nu.
– Jag känner många som har haft problem med kroppsfixeringen i samhället och jag är en av dem. När jag började träna kände jag mer press av mig själv än att jag tyckte det var roligt. Jag gjorde övningar så fort jag var ensam hemma. Men till slut insåg jag att träning inte bara måste vara ett arbete. Det kan vara roligt i stället. Idealen i samhället är väldigt osunda. Jag tror att jag bara insåg det där och då.
Susanne som har tränat på gym i hela sitt vuxna liv berättar att hon sett både det ena och det andra.
– Det har varit unga tjejer som tränar för mycket och som tillslut blev så fruktansvärt smala att det gör ont i en. Att träna tre pass på en dag är osunt, maniskt och inte normalt.
Hon är kritisk till fitnesstrenden på sociala medier som upptar en stor del av den yngre generationens vakna tid.
– Målet med träning ska vara att ta hand om sig själv. Inte söka bekräftelse och vilja höra att "vad snygg du är", "var tränar du?" eller "var har du köpt de träningskläderna?". När jag ser vissa bilder på sociala medier blir jag mörkrädd.
På gymmets övre plan finns inga speglar som omgärdar lokalen. Något som varken mor eller dotter verkar bry sig om. De tar sig ju uppför branta backar på gymmets skidmaskiner.
I en annan tid tränade Susanne och hennes pappa styrketräning tillsammans. Hon är glad över att ha fört arvet vidare. Nästa år fyller Lova 16 år och får börja träna själv. Än så länge tycks det inte finnas några planer på att göra något avbrott.
– Det är väldigt frestande att fortsätta. Jag börjar gymnasiet och det blir mycket studier och stress. Men då har jag friheten att välja själv vilka tider jag vill träna, säger Lova.
På nedervåningen ryms gymmets enda spegel. Lova lägger ned 15-kiloshanteln bland de övriga blänkande redskapen. Hon tar sig en titt.
– Jag är dränkt i svett och inte mitt "vackraste" jag". Ändå känner jag mig stolt och väldigt nöjd över mig själv.