Sedan tidigare har ägaren Anders Hellman, 43, slagit upp fem restauranger – tre i Luleå och övriga i Piteå och Skellefteå.
Den sjätte, som öppnar i mars, kommer att vara placerad vid Stockholm Quality Outlet i Barkarby.
– Känns riktigt bra. En utmaning att öppna i Stockholm, det finns betydligt större utbud där nere. Men vi tror stenhårt på det vi håller på med, säger Hellman om etableringen av sin första restaurang utanför Norrbotten och Västerbotten.
Råvara marknadsför sig som en hälsosam snabbmatsrestaurang.
– I dessa tider har vi märkt av att folk är intresserade och noga med vad man äter. Blir sjukt kul att erbjuda fler vårt utbud.
I dagsläget finns inga officiella planer på att expandera ytterligare.
– Expansion är inte ett självändamål. Jag vill göra det med lönsamhet och stabil ekonomi. Men det säger sig självt, jag öppnar inte upp en enhet utan att ha större planer. Men just nu är det full fokus på etableringen, sedan tar vi det därifrån.
Hellman startade upp sin verksamhet för drygt 16 år sedan. Sedan dess har konceptet ändrats från en renodlad sushirestaurang till en kedja med hälsokoncept.
Han berättar att han har ett stort mål under 2021 – att kedjan ska bli helt tillsatsfri.
– Det handlar om över 300 ingredienser och råvaror – en utmaning. Vi är nästan där och kommer att lyckas. Det svåra är att bibehålla ekonomin, då ärliga råvaror är mycket dyrare än substituten.
Råvara var tidiga med konceptet där gästerna kan beställa i en app och hämta maten. Hellman tror att det tillsammans med kvalitén på maten har hjälpt i pandemitider.