Locket på om misstänkt mordförsök: "Sagt vad han har att säga"

Den man, boendes i Luleå, som misstänks för mordförsök på en kvinna förhördes under onsdagseftermiddagen.

Efter det misstänkta mordförsöket spärrades bostaden av.

Efter det misstänkta mordförsöket spärrades bostaden av.

Foto: Tommy Lundqvist

Luleå2024-07-10 16:11

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps tidigt på tisdagsmorgonen och senare under dagen anhölls han av åklagare, misstänkt för försök till mord alternativt dråp. Enligt uppgifter till Norrbottens-Kuriren ska ett stickvapen använts, uppgifter som kammaråklagare Cecilia Schmidt inte ville kommentera under tisdagen. 

Offret är en kvinna i 40-årsåldern som har en nära relation till den misstänkte gärningsmannen. Skadeläget är okänt men hon var hörbar under tisdagen, enligt polisens kommunikatör.

Händelsen inträffade i en bostad i Luleå och polisens tekniker har varit på platsen och gjort en brottsplatsundersökning. Mannen hördes redan under tisdagen men nya förhör hölls under onsdagen. Thomas Ennefors, Advokatbyrån Ennefors, är mannens försvarare och han träffade sin klient under onsdagen.

– Jag kan bekräfta att det hållits ett förhör med den misstänkte i dag men jag har inga kommentarer till vad han har för inställning. Jag hänvisar till åklagaren, säger Thomas Ennefors.

Vi har försökt nå kammaråklagare Cecilia Schmidt. Hon meddelar att hon är tillgänglig för kommentarer under torsdagen.

Förhöret med 30-åringen hölls under onsdagseftermiddagen.

– Han har sagt vad han har att säga, sedan har vi inte för avsikt att kommentera någonting just nu, säger Thomas Ennefors.

Om åklagaren anser att mannen bör häktas ska en häktningsframställan skickas in senast tre dagar efter anhållningsbeslutet. I detta fall betyder det att fredagen är sista dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!