Norrland har överhuvudtaget mycket att säga till om på svenska hamburgermarknaden. Max, Frasses och Big boy, alla med norrländsk historia, finns etablerade i rader av restauranger.
Nu handlar det om den minsta av dem; Big boy. Det hela började med att Moncef Layouni, bosatt utanför Piteå och med bakgrund hos Max, öppnade det egna varumärket Big boy.
I Sundsvall öppnade han 1989, i Piteå 1995, i Härnösand 2000 och i december
i fjol öppnades en restaurang i Umeå. Det senare skedde via ett övertagande av en McDonald’s-restaurang.
Förenas
Sonen Karim Layouni har sedan 2004 drivit hamburgerrestaurangen Tasty i Luleå centrum.
- Tanken har varit att expandera med Tasty och ha flera restauranger men det blir tuffare och tuffare, det är svårt hitta resurserna, säger Karim Layouni.
Det som skett på senare tid är att han lagt varumärket Tasty åt sidan. Karim Layouni är nu delägare samt vd i Big boy. Fadern arbetar inte längre i verksamheten. Restaurangen i Luleå är i dag en del av Big boy-koncernen. I den finns således fem restauranger, alla längs Norrlandskusten.
- Vi ska expandera och jag arbetar i dag på konkreta etableringar längs Norrlandskusten. Förmodligen en 2012 och en 2013, säger Karim Layouni.