Lindbergs ramar in kvällen

Luleå kommuns företagarstipendium 2017 går till Lindbergs Konst & Ram som enligt motiveringen kombinerar hantverksmässig fulländning med konstnärlig kreativitet.

Luleå kommuns företagarstipendium. Lindbergs Kosnt & Ram.

Luleå kommuns företagarstipendium. Lindbergs Kosnt & Ram.

Foto: Pär Bäckström/pbfoto.se

Luleå2017-05-11 21:30

En av Luleås äldsta butiker äras med Luleå kommuns företagarstipendium 2017. Helene Lindberg är i dag ägare av butiken som startades av hennes farbror 1969, med Helenes mamma som ansvarig för butiken. Ett år senare köpte hennes föräldrar butiken och 1998 tog Helene över företaget. I dag har Lindbergs fyra medarbetare, bland annat konstnären Peter Åberg.

– Helt otroligt. För det första att vara på en sådan här underbar dag och sedan få Luleå kommuns företagarstipendium. Och dessutom vara det företag som ramat in diplomen till vinnarna, säger Helene Lindberg.

Hur ska ni fira detta?

– Vi ska åka till Venedig med personalen på konstbiennalen.

Juryns motivering lyder: "Aktiebolaget Lindbergs Konst & Ram kombinerar hantverksmässig fulländning med konstnärlig kreativitet. Lindbergs Konst & Ram är en stimulerande mötesplats som bidrar till att stärka den kulturella och kreativa näringen i Luleå och därigenom ökar stadens attraktivitet. Hos Lindbergs Konst & Ram levereras både produkter och upplevelser".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om