Ledig tjänst – en livspartner – hittelön utlovas

Under kvällen den 7:e juni publicerade skådespelaren Charlotte Lindmark en dejtingannons på Facebook som snabbt har blivit viral.

Charlotte Lindmark fick en väldigt stor spridning på sin annons om en livspartner som flitigt har delats via Facebook.

Charlotte Lindmark fick en väldigt stor spridning på sin annons om en livspartner som flitigt har delats via Facebook.

Foto: Lennart Jönsson Fotograf

Luleå2018-06-21 19:33

Vid en första anblick kan annonsen se ut som vilken jobbannons som helst. Den innehåller de klassiska delarna i form av en lista på önskvärda egenskaper och information om tillsättning av tjänsten. Men det är faktiskt inte någon ny kollega eller samarbetspartner som Charlotte Lindmark är ute efter.

– Om rubriken hade varit ”Livskamrat/kärlekspartner sökes” hade det kanske varit tydligare, säger Charlotte Lindmark.

Rekryteringsannonsen är helt seriös även fast den är skriven på ett sätt som lätt kan locka till ett och annat skratt. Något som är helt medvetet då det i sig säger rätt mycket om vem det är som söker en ny partner.

– Den är seriös och om man läser inlägget så finns där mycket information, både om vad jag letar efter men också om vad jag är för sorts människa, säger Charlotte Lindmark.

Annonsen är skriven tillsammans med copywritern Tiina Smeder och har tagit sin tid att utforma då vartenda ord och mening är noga genomtänkta. Valet att sedan dela annonsen på sociala medier var för skådespelaren ett mer attraktivt alternativ framför att ge sig ut på dejtingsajter.

– Jag har en tro på att om man börjar säga högt till andra vad det är man vill ha, ja då är min erfarenhet att det brukar gå åt det hållet och sen brukar man få det, säger Lindmark.

I dagsläget är tjänsten som livspartner till Charlotte Lindmark ännu inte tillsatt och en viss förvirring kring vad det är för slags annons har lett till att de ansökningar som kommit in inte riktigt har träffat helt rätt.

– Inlägget har delats mycket och det är väldigt många i kommentarsfälten som säger att jättemånga kommer att höra av sig. De som har hört av sig än så länge tror dock att det är en riktig jobbannons, säger Charlotte Lindmark.

Hon har inte heller någon brådska med att fylla positionen och menar att det precis som vid vanliga rekryteringsprocesser får lov att ta den tid det tar.

– Som vid alla viktiga poster som ska tillsättas så kan ju den här rekryteringsprocessen ta sin tid, jag förväntar mig inte att det här kommer att ge napp på en gång. Utan jag tänker att nu får den här snurra runt bland vänner och okända så kanske någon söker, säger Charlotte Lindmark.

Själva rekryteringsprocessen är också lite annorlunda än vad den är på vanliga företag, bland annat så är Charlotte lite mer diskret gällande de sökandes identiteter.

–På en del större arbetsplatser eller institutioner och viktiga tillsättningar av tjänster så går man ju ut offentligt med vilka som sökt tjänsten och det kommer inte jag att göra.

Lindmark är däremot tveksam till att den hon letar efter finns här uppe i Norrbotten och öppnar upp för att ansökningar från mer långväga håll är varmt välkomna, men på frågan om hon skulle vara redo att flytta från Norrbotten är hon lite mer tveksam.

– Det var en jävligt tuff fråga, jag får nog säga ja, men inte imorgon. Jag tror ju inte att den här människan finns i Norrbotten, men om den finns här och om någon tipsar den människan kan man få en rekryteringsbonus eller hittelön av mig om det leder till en fast anställning, säger hon och skrattar högt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om