Kurirens djursida får stort pris

Djur engagerar. Det vet vi här på Norrbottens-Kuriren.
Varje vecka har vi en sida om husdjur som blivit mycket uppskattad. Och vi skriver genomgående om djur och natur i den allmänna tidningen också.
Detta gillar inte bara ni läsare utan nu har även organisationen Djurskyddet Sverige uppmärksammat oss.
I dagarna får vi mottaga ett fint pris, Svenskt Djurskyddsstipendium på 20.000 kronor.

LULEÅ2006-05-18 06:00
- Jätteroligt, säger temaredaktören Kicki Linna som på onsdagen uppvaktades i förväg med blommor av ordföranden i lokala djurskyddsföreningen i Norrbotten, Lena Palmqvist.
Kicki åker på lördag ned till Södertälje för att ta emot priset som överlämnas vid organisationens årskonferens och hon ska också deltaga i två seminarier om djurskyddsfrågor som hålls vid konferensen.
- Vi har skrivit om djur, och inte bara de vanligaste husdjuren, i tre års tid. Både med eget och inköpt material av hög kvalité och faktaspäckat innehåll. Vi har verkligen märkt av suget från läsarna, säger Kicki Linna.

Initierat material
Förutom den speciella tema­sidan så har tidningen även i övrigt mycket fokus på djur och natur.
- Vi har ju en fin jakt- och fiskesida med ett initierat material och mycket annat ute i vanliga tidningen, säger temaredaktören.
Norrbottens-Kuriren får dela priset, som totalt är på 40.000 kronor, med veterinären Johan Beck-Friis som diskuterar och informerar om djurskydd inte bara i Sverige utan ur ett världsomspännande perspektiv. En orädd och stridbar lansbärare för skyddet av djur.
Vad ska tidningen göra med pengarna?
- De ska förstås gå tillbaka till våra läsare, så att vi kan skriva ännu mera om djur, säger Kicki Linna.
Hon kan tänka sig att det kan bli någon reportageresa till något djuriskt spännande mål i landet.
I Djurskyddets motivering står att läsa följande:
"Det är sällan tillfälle ges att till media utdela stipendier för annat än bild eller text. Men nu ska Norrbottens-Kuriren få ett erkännande för sitt innehåll. Norrbottens-Kuriren har, varje vecka under många år, haft en helsida om husdjur och djurskydd.
Under veckorna har de haft reportage om vilda och tama djur, artiklar i ämnet som rör djurskydd, till exempel fyrverkerier och dess konsekvenser inför nyår och valborg, informerat om aktuella djurskyddsärenden och mycket annat.
Informationsinsatser som sker för att öka kunskapen hos allmänheten är en mycket viktig del i djurskyddsarbetet och genom sitt innehåll har Norrbottens-Kuriren bidragit till att höja kunskapsnivån i Norrbotten med omnejd. Det är därför extra roligt att få lämna hälften av 2005 års Djurskyddsstipendium, 20.000 kronor till Norrbottens-Kuriren, för det goda arbete som prioriteras av djurintresserade medarbetare".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om