Kulinariskt i Ersnäs

De fem damerna inne i bagarstugan hade fullt upp på Ersnäsdagen. Utanför bagarstugans fönster stod människor i kö för att få köpa klådda med mosad potatis och halstrad strömming.

Foto:

LULEÅ2008-07-07 06:00
Vivan Elvelin tog hand om kunderna medan Tyra Boström, Else Olsson, Ulla-Britt Blomqvist och Maine Nilsson gjorde klåddor på löpande band. Deras vana händer plockade snabb ihop tunnbröd, mosad potatis och strömming.Klådda brukar vara populärt på Ersnäsdagen, ifjol sålde de slut redan klockan halvtvå på eftermiddagen. - Nu har vi tio kilo strömming, ifjol hade vi fem kilo och då vart det för litet, berättade Ulla-Britt Blomqvist. Samvaron är vitsen
Damerna har varit med från början, så länge som Ersnäsdagen har arrangerats. Numera har man slagit ihop Ersnäsdagen och hemvändardagarna till ett enda arrangemang. - Det är då man träffar Ersnäsborna och hemvändare, konstaterade Maine Nilsson.Utanför bagarstugan stod Elaine Blomqvist och Gunilla Björklund och gräddade våfflor. - Just den här samvaron är det som är vitsen med den här dagen, tyckte Elaine Blomqvist. Den som var sugen på palt fick bege sig till Ralph Lundstengården, där det också pågick en del aktiviteter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!