Indelningen med en nordisk respektive en kontinental del, där den nordiska påminner om gamla tiders Vattenfall, är borta ur bilden.
Det är i den indelningen det funnits tankar, åtminstone utanför bolaget, om att den del som ligger utanför Norden kanske ska säljas. Kvar skulle i så fall bli ett Vattenfall med Luleälven och kärnkraften som ankare i Sverige.
I vilket fall som helst så lämnar Vattenfall den indelningen.
Brunkolsverksamheten hoppas bolaget kunna sälja och från 1 april är det sex affärsområden som gäller för övrig verksamhet.
I området Generation samlas elproduktion från vattenkraft i Sverige, Finland och Tyskland samt kärnkraften och Vattenfall service.
– Elproduktion handlar om investeringar och underhåll och jag kan tänka mig att det finns synergier mellan varandra, säger Christer Ljunggren, chef för vattenkraften i Sverige och Finland.
Nyordningen innebär att Luleälven hör ihop med kärnkraftsaggregaten i Sverige och den tyska kärnkraft som stått stilla i flera år.
Bra eller dåligt för svensk vattenkraft?
– Vi får se vad framtiden utvisar. Vi har inte uppfattat att det är dåligt, säger Ronny Ekwall, Sekos förhandlingsorganisation.
Om kärnkraft avvecklas är det en fråga för hela Vattenfall, resonerar han.
Seko har sagt ja till den nya organisationen.
I den ligger elnätet i Sverige och nätet i Berlin i affärsområdet Distribution.
Vindkraften i olika länder har ett eget affärsområde.
Ett område för sig bildar också produktionen av fjärrvärme, inkluderande verk som också producerar elström. Produktion i Tyskland, Nederländerna, Danmark och Sverige berörs.
Försäljningen av elström, elförbrukningen i hem och industrier, ligger i området Customers & Solutions, med ansvar för elkunder i Finland, Frankrike, Nederländerna, Tyskland och Sverige.
Det sista affärsområdet samlar energihandelsverksamhet.
I samband med att organisationen, och nya koncernledningen, presenterats, talar Vattenfall om en ny strategi.
– Vattenfall verkar i ett utmanande marknadsklimat, där kostnadseffektivitet och hållbarhet är avgörande faktorer för framgång. Vi behöver fokusera och prioritera framöver. Ett första steg är att fastställa en övergripande strategi. Vissa delar av den strategin är redan uppenbara; vi måste försvara vår position som ett europeiskt företag och utveckla våra kunderbjudanden mot mer hållbara lösningar. Vi ska också vara en elproducent som fokuserar på utsläppsfria eller utsläppseffektiva lösningar, säger vd Magnus Hall.
Övriga i ledningen: Ingrid Bonde, Anne Gynnerstedt, Andreas Regnell, Kerstin Ahlfont, Tuomo Hatakka, Annika Viklund, Gunnar Groebler, Torbjörn Wahlborg, Martijn Hagens och Stefan Dohler.