När Kuriren kommer på besök är det kö till bespisningen i Gymnasiebyn.
Utanför huttrar Per Risberg i bara skjortan. Han är helt på det klara med vad han tycker om beslutet att införa köttfria dagar för skolelever.
– Jag tycker att det är jättebra. Äta vegetariskt är något man ska göra mer. Kött är inte särskilt bra för miljön, säger Per Risberg.
Köttproduktion i förhållande till miljö och klimat är något som diskuteras i skolan.
– Det är ju kopplat till klimat och hälsa. En satsning på vegetarisk mat är en satsning på miljön och ungdomars hälsa, säger klasskompisen Beatrice Bucht.
Men det är inte självklart för alla. Agnes Thurfjell vill vidga perspektivet på frågan.
– Nej, jag tycker att man ska köpa mat av lokala bönder, mycket hellre än att ha en köttfri dag. Det är mycket bättre att tänka närproducerat än att frakta vegetariska livsmedel långt, säger Agnes Thurfjell.
En som inte har något emot en köttfri dag är AtsajanKumlai.
– Jag äter kött också men jag tror det här är bra, med mer grönsaker, säger hon.