Koncern lägger ned lokalkontor i Luleå

Nu lägger finska VVS-grossisten Onninen ned sitt kontor i Luleå. Fem orter till drabbas i centraliseringen.

Tvingas lägga ned. VVS-grossisten Onninen lägger ned sitt Luleåkontor. Fem orter till drabbas och cirka 60 anställda.

Tvingas lägga ned. VVS-grossisten Onninen lägger ned sitt Luleåkontor. Fem orter till drabbas och cirka 60 anställda.

Foto: Maria Johansson

Luleå2018-01-25 15:47

Svenska Onninen som ägs av finska koncernen Kesko där även K-Rauta ingår har sitt lokalkontor på Notvikens handelsområde i Luleå.

Det läggs nu ned inom sex månader när företaget centraliserar. Förutom Luleå drabbas även Örnsköldsvik, Helsingborg, Göteborg-Marieholm, Eskilstuna och Stockholm-Kista.

Luleåkontoret hänvisar till Sverigekontoret i Stockholm, som hänvisar vidare till huvudkontoret Helsingfors.

– Cirka 60 jobb berörs på de sex lokalkontoren, men det är ännu oklart hur många som stannar i företaget, säger Jessica Diktonius till NorrbottensAffärer, vice president för kommunikation, som inte kan uppge hur många tjänster som berörs i Luleå.

Personalen på de sex lokalkontoren är informerad om förändringarna.

Istället satsar bolaget på e-handel och centraliserar säljavdelningen.

– Satsning på e-handelslösning tillsammans med centraliserat sälj och kundsupport, med främsta uppdrag att vara en kundpartner, är en viktig bas för framtiden. Utöver det ska kunderna få leverans på sina villkor; antingen som direktleverans till vald adress eller projektplats, upphämtning på en Onninen Expressbutik eller på ett K-rauta varuhus. Vi ser fram emot att serva våra kunder på ett ännu bättre sätt i framtiden, säger Tommi Kasurinen tf landschef K Group’s Building and Technical Trade, Sverige, i ett pressmeddelande.

Efter omstruktureringen kommer Onninen fortsatt ha distributionscentral i Örebro. Sex Onninen Expresser kommer att stängas under det närmaste halvåret, samtidigt utökas servicen vid ett antal av K-rautas 17 varuhus, samt de framtida nya varuhusen i Karlstad och Göteborg (Backaplan), skriver företaget i ett pressmeddelande.

Fakta

Onninen erbjuder grossist-, logistik- och distributionstjänster inom belysning, elnät, gas, industri, kyla & AC, telekom, VA och VVS. Våra kunder representeras främst av entreprenörer och installatörer (Contractors), industriföretag (Industry), energibolag och deras entreprenörer samt offentliga organisationer (Infrastructure) samt återförsäljare (Retailers).

Onninen AB är ett helägt dotterbolag till Onninen Oy. Företaget grundades 1913 i Finland. Genom åren har Onninen utvecklats till en internationell koncern med totalt 3 200 medarbetare i Finland, Sverige, Norge, Polen, Ryssland och Baltikum.

Sedan 1 juni 2016 är Onninen Oy en del av Kesko-koncernen. Vår proformaomsättning var cirka 1,5 miljarder euro 2015. I Sverige har Onninen cirka 330 medarbetare runt om i landet och under 2015 var omsättningen drygt 1,8 miljarder kronor.

I Sverige har Onninen sitt distributionscentra i Örebro. Huvudkontoret ligger i Kista och vi har en eller flera filialer i Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlskoga, Kristianstad, Linköping, Luleå, Mölndal, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Västerås, Växjö, Örebro och Örnsköldsvik.

Källa: onninen.com

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om