Restaurangen kommer att slå upp portarna i samband med att byggprojektet Kuststads andra etapp färdigställs. Det blir en del av Luleås nya exklusiva bostadsområde på totalt 330 lägenheter med havsutsikt. Den första etappen väntas bli färdig för inflyttning i december 2018.
Laitis planerade restaurang, som ligger drygt ett till två år bort i tiden, har inget namn ännu. Men maten kommer att vara Á la carte: beställningsbara maträtter utifrån en fast matsedel.
– Ett fantastiskt spännande projekt. Att kunna öppna en restaurang i Kuststad är magiskt. Det är porten ut i skärgården och även in i Luleå. Det som byggs upp blir ju som en del av en liten stadsdel. Och det är ett fantastiskt läge. Själv så älskar jag ju vatten, säger Simon Lati.
Laiti säger att restaurangen kommer att komplettera utbudet i Luleås restaurangvärld.
– Det kommer absolut inte vara som Hemmagastronomi.
Själva matsalen kommer att vara större än systerrestaurangen. Visionen är att skapa en högkvalitativ gourmet- och kvarterskrog med försäljning.
– Det blir den trevliga krogen som man kan gå ned till även som boende i Kuststaden och enkelt kunna hämta hem eller njuta av god mat, samtidigt som man kan köpa med sig någonting.
Under sommarsäsongen kommer en uteservering vid vattnet nyttjas och bädda för fler gäster. Konceptet kommer att innehålla en "twist" som Laiti inte vill avslöja ännu. Men filosofin om att enbart laga mat med råvaror efter säsong hänger med.
– Det är min profil i matlagning. Man serverar inte sparris i december.
Den senaste tiden har restaurangkartan vuxit så det knakar i Luleå. Laitis plan är att tillföra något nytt.
– Vi gillar att vara den här isbrytaren i Luleå så att säga där man försöker skapa något nytt. Det gäller att tillföra någonting.
Restaurangmarknaden är inte mättad då?– Nej absolut inte. Det beror lite på vad du gör med restaurangkonceptet, säger Simon Lati.