Klart: Fitnessprofil öppnar nytt gym i Luleå

Anna Stålnacke, som driver kedjan Gymmet tillsammans med sambon Fredrik Gunnelbrand, öppnar ett nytt gym i Luleå. I december hoppas duon kunna slå upp portarna till gymmet som öppnar i en bilhall.

Anna Stålnacke utsågs så sent som i maj till Årets företagare i Luleå. Nu är det klart att fitnessprofilen, som driver åtta gymanläggningar ihop med Fredrik Gunnelbrand, öppnar ett andra gym i hemstaden Luleå.

Anna Stålnacke utsågs så sent som i maj till Årets företagare i Luleå. Nu är det klart att fitnessprofilen, som driver åtta gymanläggningar ihop med Fredrik Gunnelbrand, öppnar ett andra gym i hemstaden Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Luleå2024-07-08 11:23

Nyheten i korthet

  • Fitnessprofilen Anna Stålnacke och hennes sambo Fredrik Gunnelbrand öppnar ett andra gym i Luleå. Byggandet startar inom kort och gymmet planeras att öppna i december.
  • Gymmet kommer att vara beläget i AK Autos tidigare lokaler på Logementsgatan, ett strategiskt läge med närhet till centrum och bra parkeringsmöjligheter.
  • Paret driver redan åtta gym i Sverige och ser fortsatt potential i Luleå, där de bor. De satsar på att de två gymmen ska komplettera varandra.

Anna Stålnacke och Fredrik Gunnelbrand började bygga upp sitt gymkoncept redan 2002 då det första gymmet öppnade i Kiruna där de kommer ifrån. I dag äger de åtta gym, fyra i Stockholmsområdet och fyra i Norrbotten där Luleågymmet öppnade på Tuna 2013.

Inom kort startar byggandet för deras andra enhet i Luleå.

Gymmet kommer att flytta in i AK Autos lokaler på Logementsgatan på Lulsundet. AK Auto blir kvar på området men i en annan lokal. Om allt går enligt plan öppnar Gymmet i december.

undefined
Gymmet tar över de lokaler där AK Auto ligger idag på Logementsgatan på Lulsundet. AK Auto blir kvar på tomten i en byggnad bredvid.

Anna Stålnacke och Fredrik Gunnelbrand har under en tid kikat på möjligheterna att satsa ännu mer i Luleå där de bor i dag. Utvecklingen av Kronandalen och det strategiska läget vid en av Luleås knytpunkter, tillsammans med lokalens utformning, gör att duon vågar satsa på ännu ett Luleågym. 

– Vi ligger lite avsides på Tuna, det är väl främst det vi känt att kunna nå ut till en större skara och då behöver vi ligga lite mer centralt. Vid lokalerna på Logementsgatan passerar det bilar från alla möjliga håll. Det är nära Kronan, ganska nära centrum och det kommer finnas bra parkeringsmöjligheter, säger Anna Stålnacke.

Gymmet tar alla lokaler som AK Auto har i dag och byggnaden kommer byggas ut med omklädningsrum i området där det är entré i dag. På innergården blir det utegym.

undefined
Anna Stålnacke utesluter inte ytterligare satsningar i Norrbotten. I dag finns fyra av deras åtta anläggningar i hemlänet, en femte är på gång nu i Luleå.

Anna Stålnacke hoppas att de båda gymmen ska komplettera och ge varandra draghjälp. Den som har medlemskap på det ena kan även träna på det andra.

– Risken finns att det är några på Tuna som väljer det nya gymmet men vi har ändå många på Tuna som bor i området, jag tror inte de kommer byta, säger hon.

Det har öppnat en hel del gym i Luleå se senaste åren, finns det verkligen plats för ännu fler?

– Folk har frågat det ända sedan vi öppnade på Tuna (skratt) och det har ju gått jättebra. Jag tror absolut att det finns plats för fler gym för hälsa och friskvård blir bara större och större. Folk blir mer medvetna om att de behöver ta hand om och röra på sig. Kulturen bara växer och jag hoppas att det fortsätter åt det hållet för det är ändå något som är bra för oss alla.

I våras sålde Anna Stålnacke och Fredrik Gunnelbrand två gym, ett i Västerås och ett i Örebro. 

– De låg väldigt dåligt geografiskt för oss och vi känner att vi kan satsa mer i norr. Vi bor själva i Luleå och det är alltid roligt att satsa där vi är, säger hon.

undefined
Redan 2002 öppnades den första anläggningen i Norrbotten, därefter har Anna Stålnackes och Fredrik Gunnelbrands satsning gått vidare med anläggningar både i södra Sverige och Norrbotten.

Gymmet i Kiruna lägger ner padelsatsningen och gymmet blir i stället större. Anna Stålnacke utesluter inte att det kommer hända mer grejer på hemmaplan i Norrbotten.

– Vi har lite planer faktiskt men det är ingenting vi kan gå ut med ännu, säger hon.

Janne Nilsson äger fastigheten på Logementsgatan och han äger även den fastighet i Boden där Gymmet ligger.

– Han är en jättebra hyresvärd så vi känner att det är superkul att hyra av honom i Luleå också. Han är driven och vill göra det bra så vi känner oss säkra på att det blir en bra lokal för gymmet, säger Anna Stålnacke.

Området längst nere på Logementsgatan är i förändring. Sedan tidigare har Köttbutiken, som låg på Storgatan, flyttat in i en av byggnaderna. Enligt Janne Nilsson händer det en hel del på tomten. Det går mot mer publika verksamheter och överlag kommer det bli mer liv och rörelse på tomten framöver.

– Jag tror det. Det kommer växa mer och mer men vi tar det eftersom, säger Janne Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!