Klockan har precis slagit 06.00 när morgonens lugn dramatiskt förändras.
Bildörrar smäller upp. Korthuggna kommandon.
Specialutbildad polis från insatsstyrkan tar sig snabbt fram mot entrédörrarna till tio adresser i Luleå, Umeå och Linköping.
Målet med insatsen den 7 februari är tatueringsstudiorna Blessed Ink i Luleå och Umeå, och verksamheten bakom den konstnärliga kulissen.
På plats finns även utredare från Ekobrottsenheten i Umeå och personal från Skatteverket.
Underrättelseuppgifter och en samlad bedömning har fått polisen att rikta sina blickar mot ett antal individer som i olika grader ingår i verksamheten.
Kort och gott rör misstankarna narkotikahantering och ekonomisk brottslighet – med en direkt koppling till grov organiserad brottslighet.
Upprinnelsen till gryningsräden är bland annat en utredning som tar fart under våren 2021. Det uppger flera källor med unik inblick i brottshärvan.
En husrannsakan, som genomförs i hemlighet mot en adress på Bergnäset i Luleå, har visat sig bli en fullträff. I ett skåp i en källarlokal påträffas tre hekto kokain till ett gatuvärde på runt 300 000 kronor.
Det är vid den tiden det största beslaget som någonsin gjorts i Norrbotten av just kokain.
Då skriver vi 14 maj och ett omfattande spaningsarbete startar. Narkotikan byts ut mot mjöl och poliser bevakar adressen dygnet runt.
Nio dagar senare svänger en grå Audi av modellen A7 in framför huset. Klockan är några minuter efter halv åtta på kvällen och pulsen skenar för polisens spanare på platsen.
En film från den dramatiska händelsen blir en del i beviskedjan som läggs fram under rättsprocessen.
Ett par minuter efter att de två männen gått in grips de av polisens styrka på platsen.
En man trycks upp mot väggen av en polis. Samtidigt kommenderas en annan man ner på marken av en kollega till honom.
Nästan exakt 20 månader senare, en tisdag i februari 2023, tas nästa steg av rättsväsendet i arbetet mot den grova brottsligheten.
Två personer grips i Luleå, en i Umeå och en i Linköping.
I den här kartläggningen kan vi berätta varför polisen misstänker att tatueringsstudions verksamhet också är en del i grov organiserad brottslighet.
En omständighet är den direkta kopplingen till Hells Angels, som av polis och rättsväsendet anses uppfylla alla kriterier för att betraktas som organiserad brottslighet.
Mikael Bäckström, kammaråklagare och förundersökningsledare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå som leder utredningen, är tydlig när vi når honom på telefon en vecka efter tillslaget.
– De individer som är aktiva i den här verksamheten har kopplingar till grov organiserad brottslighet i Norrbotten. Det vet vi. Men exakt vad det närmare består i, det vill jag inte kommentera eller gå in på, säger han.
Vi kan visa att den i dag 26-årige mannen, som döms i kokainhärvan på Bergnäset och nu avtjänar ett fyraårigt fängelsestraff, har haft ett tydligt samröre med motorcykelgänget.
Under perioder har han varit anställd av en Hells Angelsmedlem som under några år drev ett företag med inriktning mot industrin – och med grovt kriminella på lönelistan. Vid polisens tillslag mot Blessed Ink i kokainutredningen påträffas även narkotikaklassade läkemedel utställda till den mannen i tatueringsstudion.
Att det är 26-åringen som leder Blessed Ink blir muntligen klarlagt efter en poliskontroll av en bil utanför Nyköping ett halvår tidigare då en stor summa kontanter tas i beslag.
I förhöret uppger 26-åringen att han driver en tatueringstudio i Luleå och en i Umeå.
I början av 2021 kliver han av från sin post som ordförande i aktiebolaget, men flera källor med god insyn menar att det även i fortsättningen är han som leder verksamheten.
Men det finns fler omständigheter som leder i samma riktning – mot grov organiserad brottslighet.
I kokainutredningen påträffas dna-spår i anslutning till narkotikan från två män som aldrig kommer att lagföras. Bevisen räcker inte hela vägen.
Ett polisingripande mot en av dem, en 23-årig man som varit styrelseledamot i två företag som kan kopplas till tatueringsverksamheten, ger en tydlig fingervisning om karaktären på brottsligheten.
När han stoppas söder om Sundsvall påträffas en skarpladdad pistol under passagerarsätet i hyrbilen. Insatsen är ett led i omfattande spaningsverksamhet mot grupperingar som kan kopplas till Blessed Ink.
23-åringen förnekar någon kännedom om vapnet men döms för grovt vapenbrott till två års fängelse.
Utredningen visar att han flugit till Stockholm, plockat ut en hyrbil och kört ner till Norrköping, bara för att vända tillbaka för färd hem till Luleå.
Det framkommer senare i förhör under kokainutredningen att 23-åringen även har arbetat på tatueringsstudion.
Han är en av de män som grips och anhålls efter tillslaget för en månad sedan.
En annan tydlig fingervisning är Sweden charity run, förra hösten.
Vi kan då avslöja Hells Angels delaktighet i det påstådda välgörenhetsarrangemanget.
På plats finns en i dag 32-årig man, vilket bilden här intill visar. Han har nära band till 26-åringen som sitter fängslad efter kokainhärvan, han rör sig i samma krets av personer och han har haft tatueringsstudion som sitt tillhåll.
Han gör inte heller någon hemlighet till vilken organisation han har sin lojalitet.
En tatuering i nacken talar klarspråk.
Samhörigheten med motorcykelgänget bekräftar 32-åringen också när han hörs i en personutredning som initierats i ett brottmål.
En annan koppling mellan Hells Angels, Blessed Ink och Porsögrupperingen är en 23-årig man som också deltar på arrangemanget. Han har nyligen plockats upp som fullvärdig medlem och har de senaste åren rört sig i kretsen runt Porsögrupperingen.
Vid flera tillfällen har han funnits på plats i Luleå tingsrätt under häktningsförhandlingar och rättegångar mot individer som har ett direkt samröre med tatueringsstudion Blessed Ink.
På eftermiddagen dagen efter tillslagen för en dryg månad sedan försätts de fyra männen på fri fot.
Misstankar om skattebrott och bokföringsbrott kvarstår, uppger Mikael Bäckström. Det finns även en pågående utredning gällande penningtvättsbrott och narkotikabrott.
– Vi försöker ju i det här ärendet att kartlägga vem som har varit ansvarig för verksamheten som har bedrivits, säger Mikael Bäckström och fortsätter:
– Första steget är att titta på om det har förekommit något som kan anses vara ett brott. Nästa steg är att klarlägga vem som i så fall kan tänkas vara ansvarig.
Magnus Söderlind företräder en av de män som anhölls vid tillslaget mot Blessed Ink. På telefon meddelar advokaten att hans klient förnekar brott.
– Blessed Ink har en seriös verksamhet där min klient har gjort allt i sin makt för att det ska skötas korrekt och i enlighet med gällande lagstiftning, säger Magnus Söderlind.
Om det på något sätt har begåtts ekonomisk brottslighet inom ramen för tatueringsstudions verksamhet, då rör det sig om någon individ som på eget bevåg har begått brottsliga gärningar, menar Söderlind.
– Det är ju någonting som har drabbat och skadat bolaget i så fall. Då handlar det om trolöshet mot huvudman.