Tanken på att förlova sig hade paret haft under lång tid, men de hade inte funnit rätt tillfälle. Sprudlande glada blev de fotograferade av släkt och vänner i Stadsparken. Förlovningsringarna blänkte i solskenet.
Vid balen fanns elever från nti-gymnasiet, hotell- och restaurangprogrammet, elprogrammet, mediaprogrammet, omvårdnadsprogrammet, mode- och designprogrammet, hantverksprogrammet och det estetiska programmen.
Fantasifulla balpar
Klänningar i olika färger och former. Frisyrer i både enklare och mer vågade uppsättningar. Balkavaljerer som matchade sin balutstyrslen med sin baldam. Många av tjejerna hade själva sytt sina klänningar. Desirée Fredriksson från mode- och designprogrammet var en av dem.
- Det har väl tagit ungefär 100 timmar skulle jag tro.
Hennes klänning slutar ovanför knäna och är sydd i blankt lila tyg. En stor vit rosett sitter på var fastsydd på framsidan av klänningen.
Lena Johansen från det estetiska programmet, musik hade låtit gammalt bli till nytt.
- Överdelen är gjord av en gammal svart jacka, blomman har varit i mitt fönster och smyckena som är fastsydda på överdelen är begagnade. Den rosa kjolen har jag sytt själv.
En tjej som ordagrant hade lila i sitt hår var Sanetta Takala från det estetiska programmet, musik. Det var hennes syster som hade kommit på idén till hårarrangemanget.
Kvällen orginellaste åkdon var en husvagn i svart och guld som drogs av en Pontiac Trans Am från 1979 i samma färgkombination. Jonas Bergström, som tar examen från omvårdnadsprogrammet, och hans balsällskap Anna Eriksson klev ut på den röda mattan.
- Husvagnen heter bamsemaja och det finns bara en sådan i Sverige. Det var pappas kompis Hans Lindberg som fixade bilen, säger han.
Jonas Bergström hade liksom många andra uppklädda par väntat på balkvällen sedan första året på gymnasiet.
- Det är klart att det här är en speciell dag för alla oss och det är jätteroligt, säger han.