Just nu: 23-åringen hävdar att han blivit falskt anklagad

23-åringen nekar till att han var på platsen för misshandeln trots vittnesuppgifter som säger att han setts där. Någon förklaring till de vittnesuppgifterna har han inte.

Luleå2015-11-02 17:16

– Det finns vittnesuppgifter om att du fanns på plats vid klockan 15 på eftermiddagen och att du hållit i en golfklubba, säger kammaråklagare Klara Dahlström.

– Det stämmer inte, säger 23-åringen.

Han säger att han var på platsen under fredagen och han kan ha blandat ihop dagarna är inte möjligt. Han har ingen förklaring till de vittnesuppgifter som pekar på att han befann sig på platsen. Klara Dahlström fortsätter att fråga honom en rad frågor: om han hanterat en golfklubba, om han pratat med de övriga om var de befann sig, om han ringt den telefon som hittades på plats. 23-åringen svarar knapphändigt

På åklagarens fråga om det finns någon som skulle vilja sätta dit honom för misshandeln svarar 23-åringen det är den man som till en början anhölls misstänkt för misshandeln som vill sätta dit honom. Anledningen ska ha varit att 23-åringen tidigare kallat honom för pundare.

– Han pratade öppet om att han var sprutnarkoman och jag kallade honom pundare, säger 23-åringen.

Uppgifterna om att 23-åringen ska ha suttits dit av den man som tidigare suttit anhållen för brottet, samme man som gått ut på sociala medier med att han äger den golfklubba som ska han använts vid misshandeln.

Dagens förhandlingar har nu avslutas. Imorgon kommer förhör med 21-åringen och vittnen att hållas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om