Ingen av de vi pratade med hade några problem att lyfta fram positiva saker med Hertsön.
– Det är ett väldigt barnvänligt område, och nära till skola och allting, säger Ulla Vuorijärvi.
Elias Callin är inne på samma spår.
– Det är nära det mesta. Nära till stan, nära till affären, kommande badhuset, skolan. Det ligger lite utanför men är ändå centralt, säger han.
Bertil Henriksson har bott på Hertsö ängar i över 40 år och är mycket engagerad i vad som händer i området.
– Det är jättebra att vi har en områdesgrupp där medborgarna kan föra sin talan. Sedan har vi ju naturområdet som är jättepositivt för oss alla, säger han.
Men det finns saker som han tycker kan bli bättre och han nämner bland annat naturreservatet som ett exempel där han ansera att vissa delar är eftersatta med dålig gallring. Bertil Henriksson nämner även de bränder som förstört vindskydd och andra byggnader vid Hertsöträsket och han anser att något måste göras åt detta för att förhindra att det sker om och om igen.
Annelie Hällström flyttade till Hertsön för två år sedan. Hon säger att hon hade lite fördomar innan dess och att området har dåligt rykte, med otrygghet och kriminalitet.
– Jag trivs jättebra och jag vill aldrig flytta härifrån nu. Jag har fått helt andra tankar när jag bott här ett tag, säger hon.
De flesta vi frågar har svårare att komma på vad som kan utvecklas och bli bättre. En av åsikterna är att husen i området börjar se lite förfallna och gamla ut. Ett apotek och bättre service för äldre efterfrågas, det nya badhuset är efterlängtat.
Nioårige Zeb Caesar Isaksson en idé för hur Hertsön kan förbättras.
– Att bygga bättre lägenheter - inte tegelstenar. Annat material, trä eller någonting sådant.
Det är för mycket tegel tycker du?
– Ja.