IUC Norr utökar verksamhetsregion

Firman IUC Norrbotten byter namn till IUC Norr i och med att de nu även är verksamma i Västerbotten. Under senaste bolagsstämman beslöts det dessutom att ytterligare företag, kommuner och organisationer kommer kunna bli delägare i företaget.

Åsa Tjärnberg, vd på IUC Norr

Åsa Tjärnberg, vd på IUC Norr

Foto: Susanne Lindholm

Luleå2017-07-03 11:32

IUC Norr AB ett utvecklingsföretag som idag ägs av cirka 100 industriföretag i Norrbotten. Med målet att göra länet till EU:s starkaste tillväxtregion utvecklar de små och medelstora företag inom bland annat energi, verkstad och miljö. Men nu blåser förändringarnas vindar i och med att företaget ska utöka sin verksamhet.

– Syftet med nyemissionen är att skapa ökade möjligheter till riktade satsningar för att utveckla industrin, säger styrelseordföranden Anders Wäppling i ett pressmeddelande.

– Detta kommer att ytterligare öka engagemanget från IUC Norrs målgrupp av små och medelstora företag, stora företag i regionen samt från de kommuner och branschorganisationer som finns i företagens närhet, fortsätter Wäppling.

Åsa Tjärnberg, VD i IUC Norr, menar att företaget vill ha en tydlig roll i regionens innovationssystem.

– Det är viktigt att IUC fortsätter att initiera strategiska och samordnade affärsdrivande satsningar som förflyttar regionens industri. Vi ska ta en operativ och tydlig position i regionens innovationssystem. Vi ska uppfattas som effektiv och ”modern” tillväxtmotor med ett jämställt och hållbart förhållningssätt, säger Tjärnberg i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om