It-företag etablerar sig i Luleå

IT- och kommunikationsföretaget Consid har idag kontor på 27 orter i Sverige. Nu etablerar de sig i Luleå. "Vi ser en enorm potential i Luleå", säger Peter Hellgren, vd.

Peter Hellgren, vd Consid

Peter Hellgren, vd Consid

Foto: Press

Luleå2021-11-10 07:00

– Det känns bra att välkomna ett växande it-företag till Luleå. It-branschen är stark här och digitaliseringen spelar en viktig roll i näringslivets gröna omställning. Då är det viktigt att även it-branschen fortsätter växa, säger Rickard Lundmark som är vd på Luleå business region.

Inom två år räknar Consid med att ha anställt minst 50 personer till sitt Luleåkontor.

– Vi ser en enorm potential i Luleå. Inte bara det geografiska läget lockar, regionen har också en stark företagskultur. Att Luleå tekniska universitet också finns i staden har bidragit till att vi valt att etablera oss här. Luleå är bara första steget i en större etablering i hela norra Sverige, säger Peter Hellgren som är vd och grundare av Consid.

Chef för Luleåkontoret blir Helene Elfving som har 20 års erfarenhet av ledningsarbete inom it-konsultbranschen.

– Jag tror att min expertis inom HR kommer att vara en stor fördel i det här arbetet. Jag drivs av att utveckla individer, team och organisationer och ser verkligen fram emot att få etablera Consid här uppe i norra regionen med ett härligt och starkt gäng och samtidigt få möjligheten att hjälpa våra kunder i sin fortsatta digitaliseringsresa, säger Helene Elfving.

Consid, som arbetar med it, affärsutveckling och kommunikation, har klarat pandemins påfrestningar bra och omsatte 1,23 miljader kronor under 2020 – en ökning med nära 20 procent jämfört med året innan. Första halvåret 2021 var det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på över 25 procent. Nio år i rad har de blivit utsedda till ett så kallat Gasellföretag av Dagens industri.

Kommunstyrelsens ordförande i Luleå, Carina Sammeli (S), ser etableringen som ytterligare ett bevis på att Luleå är starkt som it- och digitaliseringshub.

– Att fler företag i it-branschen vill komma till Luleå stärker branschbredd och vårt näringslivserbjudande, vilket gör att vi även blir en attraktiv stad för fler att flytta till, säger Carina Sammeli.

Anita Beslic, etableringsansvarig på Consid
Anita Beslic, etableringsansvarig på Consid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!