Nytt kafékoncept i Kulturens Hus

Inom kort kommer Kulturens hus kafé att byta koncept. Ut med Cupture och in med Cornelius.

Kaféet vid entren i Kulturens hus kommer inom kort att få ett nytt koncept. det som tidigare hette Cupture kommer nu bli ett Cornelius coffee, ett koncept restauratören SSP har på många platser i Sverige, bland annat vid Luleå airport.

Kaféet vid entren i Kulturens hus kommer inom kort att få ett nytt koncept. det som tidigare hette Cupture kommer nu bli ett Cornelius coffee, ett koncept restauratören SSP har på många platser i Sverige, bland annat vid Luleå airport.

Foto: Anna Isaksson

Luleå2024-04-03 10:14

De senaste åren har kaféet i Kulturens hus gått under namnet Cupture. Det är jätten SSP, Scandinavian Service partner, som är restauratör i Kulturens hus och SSP driver både restaurangen Craft n' draft och Cupture. SSP har haft ansvar för serveringen i Kulturens hus ända sedan huset öppnade 2007. Det senaste avtalet började gälla i januari 2024 och är på tre år med möjlighet till förlängning med två år. 

Restaurangen en våning upp, Craft n' draft, är ett av SSP:s koncept och detta finns även på Luleå Airport numera. Där finns även Cornelius coffee, ett nytt koncept Luleå Airport var först ut i Sverige att få. Och det är just Cornelius som nu ska ta över efter Cupture.

– Det blir en modernare touch. Vi tycker att det finns en bättre helhet än i Cupture, säger Björn Olsson, managing director för SSP Sweden.

Cupture togs fram för att vara ett vegetariskt kafé men Björn Olsson konstaterar att där var SSP lite väl tidigt ute och konceptet fick ändras efter hand även om SSP delvis hållit fast vid grundtanken. I grunden är Cornelius coffee ett kafé men det kommer även finnas matinslag.

– Det blir en bättre mix och bredd i sortimentet, säger Björn Olsson.

Menyn ändras men även inredningen uppdateras till det nya konceptet. Möbler och annan inredning är på väg upp till Luleå.

– Det kommer igång i dagarna. Vi ska försöka ha öppet hela tiden och det blir lite av "ursäkta vi bygger om" under tiden, säger Björn Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!