Inget samarbete i tryckeri

Utredningen angående samordning av tryckeriverksamheten för NSD, Kuriren, Piteå-tidningen samt Norra Västerbotten har fått manfall. I onsdags meddelade Norrländska Socialdemokraten samt Piteå-tidningen att de drar sig ur.

LULEÅ2006-06-23 06:00
- Vi har fullföljt den gemensamma utredningen men har funnit att förslaget inte är intressant i förhållande till investeringen, säger tidningschef Lennart Håkansson på NSD.

Utesluter inte
Kurirens tidningschef Sture Bergman kommenterar NSD:s
och PT:s avhopp:
- Att man hoppar av var väl inte väntat men man anser det tydligen för dyrt, man har ju dessutom ett fungerande tryckeri. Men jag utesluter inte att vi långsiktigt kommer att att ha en samordning av tryckerierna i framtiden. Vad som händer nu är att Kuriren och Norra Västerbotten går vidare med utredningen om ett tvåpartsalternativ. Ett investeringsbeslut kommer i höst, säger Sture Bergman.

Tror inte på
När det gäller ett eventuellt framtida tryckerisamarbete mellan Kuriren, NSD och Piteå-tidningen säger Lennart Håkansson:
- Vi har ju redan i dag samarbete, med distributionen exempelvis. I övrigt är det svårt att säga. Men just den här lösningen tror vi inte på, säger Lennart Håkansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om