Ingen direktfinalplats för Laiti

Han blev inte direktkvalificerad till finalen i Årets kock. Men Simon Laiti, Kattilakoski Gastronomi i Övertorneå, har inte givit slaget förlorat.
? Jag tror att det gick bra och juryn verkade nöjd med mig.

LULEÅ2006-10-26 19:31
Att juryn, där exempelvis radions Menykock Karin Fransson ingår, var nöjd är viktigt, för det är den som ska dela ut ytterligare två finalplatser i tävlingen.<BR>När de nordliga kockarna samlades i Härnösand på torsdagen, kom Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki på första respektive andra plats. Men sedan kom alla de övriga elva på tredjeplats och går alltså vidare i kampen om två ytterligare platser i finalen.<BR>Och varför skulle inte Simon Laiti kunna knipa en plats?<BR>? Jag tyckte det såg snyggt ut, säger Kristofer Myrevik som fanns på plats i Härnösand som presschef för tävlingen.<BR>? Han verkade stabil och säker när han jobbade.<BR>? Jo, det kändes bra och jag är jättenöjd med det jag gjorde, säger Simon Laiti.<BR>? Och jag hade jättefint kravodlat lamm från Gammelgården i Kalix att jobba med.<BR>I tävlingen skulle Simon Laiti och hans medtävlanden laga något gott med lammsadel och blomkål. Råvarorna får de ta med själva och Laitis lamm kom alltså från Kalix.<BR>Nu får Simon Laiti vänta någon vecka innan han får reda på om han tar en av de två finalplatserna som återstår. Just nu är alltså ställningen lika mellan honom och hans kockkollega i Kattilakoski Gastronomi Christian Moborg. Moborg deltog i semifinalen förra året.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!