IKEA öppnar planeringsstudio i Luleå

IKEA öppnar en planeringsstudio i Luleå.
IKEA öppnar en planeringsstudio i Luleå.

Snart öppnar IKEA en planeringsstudio i Smedjan i Luleå. Syftet är att nå fler och erbjuda hjälp med planering, inredning och beställning av produkter.

Luleå 30 november 2022 16:00

Lokalen ska byggas om och medarbetare rekryteras innan planeringsstudion planeras att öppna i slutet av mars 2023. Det skriver IKEA i ett pressmeddelande.

– Vårt upptagningsområde för kunder är stort med stora avstånd. Därför vill vi förbättra vår service genom att etablera oss närmare våra kunder och erbjuda dem en ny mötesplats här i Luleå, säger Carina Nordström Sköldh, market manager för IKEA Haparanda.

Det nya formatet är tänkt att komplettera varuhuset i Haparanda, e-handeln och IKEA:s digitala lösningar. I enheten kan kunderna få hjälp att planera sina hem eller beställa produkter. 

– Vi har ser att våra mindre enheter är väldigt uppskattade i de städer där vi redan finns och vi tror att det kommer bli likadant här i Luleå. I våra stora varuhus finns allt som IKEA har att erbjuda, men när kunderna vill ha hjälp att planera till exempel ett kök eller ett badrum kommer vi närmare människor i deras vardag tack vare mer centrala lägen som här i Luleå.

Sedan 2021 har IKEA öppnat totalt tio mindre format runt om i Sverige samt ett större cityvaruhus i Stockholm.

– Det är med stor glädje vi välkomnar IKEA till plan två i Smedjan galleria. Luleå beskrivs av många som ett nav för den tillväxt som sker i norra Sverige och vi möter utvecklingen med strategiska etableringar som ger livskvalitet och skapar värde för både befintliga och blivande Lulebor. Nu inleder vi det spännande arbetet med att uppgradera den tidigare butiksytan till en modern och välkomnande planeringsstudio inför öppningen i mars, säger Johan Lång, affärschef för Diös Luleå.

IKEA:s nya enhet

Planeringsstudion i Luleå är 83 kvadratmeter stor, belägen i gallerian Smedjan. Mellan 4 och 6 personer kommer att arbeta i studion i Luleå.

Genom digitala tjänster och personliga planeringsmöten kan kunder få hjälp att planera ett badrum, kök, en hel garderobsvägg eller ett vardagsrum. Hela IKEAs sortiment går att få levererat hem, men ingenting går att köpa med sig direkt från butiken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa