Trots att marknadens första dag i Luleå var blåsig fylldes Storgatan redan från öppning med hungriga besökare.
– Det bästa med matmarknaden är att få testa mat från alla olika kulturer. Man kanske inte kan resa till alla länder, men då kan man testa här, säger Joakim Edstrand till patrullen med reportrar som var ute på marknaden.
Robert Norrhede, evenemangschef för matmarknaden, hoppas att många hittar till marknaden under veckan.
– Det är svårt att säga hur många som kommer, men på lördag, som ofta är den mest populära dagen, hoppas vi kunna se iallafall 3 000 besökare. Totalt över hela veckan räknar vi med någonstans runt 5 000 besökare, säger Robert Norrhede.
Robert Norrhede berättar om vad som är nytt för i år.
– Nytt för i år är matståndet från Chile som har tagits emot väl på tidigare stopp. Sen har det fallit bort några på vägen upp hit som säljer glass och kalla produkter som inte säljer så bra framåt hösten när det blir kallt. I slutändan har marknaden i år varit den största för oss någonsin vilket känns kul, säger han.
Det fanns inte bara utländsk mat på marknaden däremot då representanter från Norrköping även fanns på plats som sålde vilt.
– Vi kommer från Viltmat i Norrköping och säljer älg- och renskav samt lite annat smått och gott, säger Daniel och William som är med i marknaden för det andra året.
Andra som var taggade på marknaden var Julia Björnström och Lisa Olsson som båda såg fram emot att äta souvlaki.