Hoppe hare skuttade INTE så bra

Det var en minst sagt ovanlig syn som mötte Ulf Füreder när han var ute på jobb under onsdagsmorgonen.

Det syntes tydligt hur haren försökt att gräva sig loss med bakbenen.

Det syntes tydligt hur haren försökt att gräva sig loss med bakbenen.

Foto: Ulf Füreder

Luleå2019-05-29 17:58

Ulf Füreder var på väg för att besikta en lekpark på Skurholmen i Luleå när han promenerade förbi en villa och möttes av en uppseendeväckande syn. Han upptäckte nämligen en hare som fastnat i ett staket.

– Jag såg haren där och den satt fast. Jag gick fram ganska nära och såg hur den försökte trycka sig igenom, men det gick inte. Den hade gått igenom med både huvudet och frambenen men sen fastnat med bakdelen. Den var väl lite för fet. Man såg också att den hade försökt gräva med både bakbenen och frambenen för att ta sig loss.

Under hela tiden som Füreder stod bredvid så försökte haren att ta sig loss, men till ingen nytta. Füreder valde därför att plinga på hos husägaren.

– Jag gick och ringde på dörren hos villaägaren som ägde staketet, men det var ingen som öppnade. Jag tänkte att jag skulle få låna en hammare för att kunna ta loss en bräda och spika dit den igen sen.

Efter att ha gått bet på att få låna en hammare så beslutade han sig för att försöka få loss haren ändå.

– Jag sparkade till med foten för att få loss ena brädan, men den gav inte med sig. Haren blev rädd så den skrek som ett barn, men andra gången jag sparkade till så lossnade brädan. Då stack den i väg som ett skott.

Hur länge haren har suttit fast vet inte Ulf Füreder, men haren efterlämnade en rejäl mängd hår vid staketet och det var nog tur att Ulf Füreder upptäckte den när han gjorde.

– Det verkade ganska dött där i huset och ingen var hemma. Så hade jag inte sett den så vet man aldrig, då hade den kanske svält ihjäl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om