Hennes liv fascinerar massor av människor. När Annika Östberg framträdde i Luleå på Savoy hotell fick arrangörerna Kvinnojouren och Tjejjouren sätta lapp på luckan och folk fick vända i dörren.
Varför skapar ditt öde ett sådant intresse?
– Jag vet inte och jag blir lika förvånad varje gång, säger Österberg.
Konferenslokalen är fylld till bristningsgränsen med cirka 170 personer, fem av dem män och resten kvinnor.
Annika Östberg, 61, växte upp i Hässelby med flyttade med sin mamma till USA när hon gifte sig med en välbärgad amerikan. Hon återvände till Sverige 2009 efter at ha suttit i fängelse sedan 1981, dömd till 25 år till livstid som medskyldig för mord på en krogägare och en polis.
Hon fick sitt straff tidsbestämt till 45 år och släpptes i maj 2011 från Hinseberg.
Östberg berättar att hon jublade när hon fick lämna USA och avtjäna återstoden av sitt straff i Sverige.
– Jag är nog den gladaste kvinna som gått in genom grindarna på Hinseberg, säger hon.
Hennes liv var fyllt av knark, prostitution och brottslighet. I fängelset var det sammanhållningen mellan fångarna, filosofin att ta en dag i taget och det faktum att hon fann Gud och kärlek till hunden som gjorde att hon kunde lämna heroinet och återgå till livet.
– Men jag är inte bitter. Jag har levt ett annorlunda liv, säger hon.
Efter fängelsetiden har hon skrivit två böcker (som såldes efter framträdandet), varit sommarpratare och fortsätter att föreläsa om sin tid i amerikanskt fängelse. Och skaffat hund.
Annika Östberg är förmodligen landets mest kända kvinnliga brottsling, tidvis lika ofta förekommande i media som Clark Olofsson. Den svenska mediebevakningen av henne har fått kritik för att ge en alltför positiv bild och utmåla henne mer som ett offer, bland annat har professor Leif GW Persson uttryckt detta.