Linnea Larsson, 37, driver Persöfjärdens lantbruk i Ängesbyn sedan tre år tillbaka. Hon tog över gården efter sin pappa och har i dag två anställda. Verksamheten består av 80 mjölkkor och cirka 250 hektar skog.
– Med den regering som är så tycker jag han är ett bra val som landsbygdsminister. Han är en stark profil och kunnig i glesbygdsfrågor. Han har även en bra kontakt med LRF och har besökt mjölkgårdar, säger hon.
Korna samlas kring henne där hon står i hagen och klappar dem allt medan Kurirens fotograf tar bilder. Förutom att de är oerhört nyfikna djur väntar de på att hon ska sätta sig i traktorn och köra ut foder till dem.
– Jag har förhoppningar om livsmedelsstrategin, det behövs sättas upp mål om självförsörjningsgraden. Vi har världens starkaste miljö- och djurskydd men det blir svårt för bönderna med de merkostnader som det innebär. Reglerna är jättebra, men det behövs ersättning också, om vi nu ska konkurera med världsmarknaden, säger hon.
Korna hagen är snälla, de varken bits eller sparkas, men de kan knuffa till ganska hårt med sina huvuden då de vill få uppmärksamhet och bli kliade. De som hann först fram står närmast.
– Samtidigt råder det dubbelmoral då stora mängder livsmedel importeras. Det känns bittert som bonde.
Kanske inte just i dag men inom de närmsta dagarna är det dags för de 20-tal kor som går i hagen att flytta in i ladugården igen. Inte på grund av att de fryser då de blåser kalla höstvindar utan då hagen riskerar att bli lerig. Än är läget inte akut, marken är fortfarande till större delen täckt av gräs.
– Det är kärva tider i mjölkbranschen, men jag ser ändå positivt på framtiden. Vi behövs. Jag tror att svackan vänder, det går alltid upp och ner men just nu pendlar det kanske lite väl fort. Vi är ändå förskonade här uppe då de mesta säljs här, det är värre söderut. Det är ett fantastiskt roligt jobb som jag hoppas få betalt för i framtiden men i dagsläget tar jag inte ut någon stor lön och det är mycket jobb.