Hemmakock tävlar i mat

I Sverige finns många professionella kockar som röner stor uppmärksamhet och vinner priser runt om i världen.
Men så finns det också kockar som lagar mat i mind-re sammanhang, men som ändå lyckas i köket.

LULEÅ2005-09-29 06:30
En av dem är Kjell Jacobsson på Hertsön i Luleå, som är en av tio hemmakockar som gått vidare till delfinal i tävlingen Årets hemmakock 2005.<br>&nbsp;? Som norrlänning är jag van att laga fisk och kött som jag fångat själv, säger han.<br>Han fiskar i Kalix älv och i Luleå skärgård och jagar i Jokk-fall.<br>&nbsp;? Frugan är från Överkalix.<br>I tävlingen ställer Kjell Jacobsson upp med rätten Kjells ört- och ostfyllda laxpaket med örtpasta. Det är inte utan att det vattnas i munnen på den som läser receptet. Där finns ingredienser som färska kryddor, hushållsmjukost, hummerfond och annat gott.<br>Kjell Jacobsson har varit bensinmacksägare i Bygdeå, men arbetar numera som demonstratör av matvaror. Den som besöker Luleås stormarknader kan ha stött på honom, när han demonstrerat mat. Han är gift och har två barn, 5 och 10 år.<br>Jakt och fiske konkurrerar med matlagning om att vara det största intresset och han äter helst det han fångat själv.<br>Kjell Jacobsson tog sig till delfinalen i konkurrens med över 100 andra tävlingsbidrag. Nu skickas hans recept ut till ett antal professionella kockar som ska laga maträtten. Ur detta ska komma fyra hemmakockar som får laga sin mat i final i Stockholm den 11 november.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om