Fordonskontrollen, som sker tidigt på morgonen den 8 mars på ett handelsområde i Linköping, blir i förlängningen en fullträff för polisen. Efter att 47-årige Martin Rask visats in på parkeringen uppstår misstankar mot honom att vara påverkad.
Han har "glansiga ögon, muntorrhet samt stora pupiller", skriver en polisman i den initiala anmälan.
Beslut tas av förundersökningsledare om husrannsakan i bil och släp, och en kroppsbesiktning.
När polismännen söker igenom den Skoda som Martin Rask färdas i och släpet som är påkopplat påträffas snabbt dopningspreparat, kanyler och sprutor.
Utredningen kommer visa att det totalt rör sig om 6680 enheter av olika sorters preparat.
Det är i släpet, som är hyrt vid OK Q8:s station på Notviken i Luleå, som de riktigt tunga fynden görs i flyttkartonger som är placerade intill en motorcykel.
I en av dessa lådor, under ett lager av gängkläder, anträffas det avsågade hagelgeväret. Intill vapnet ligger en igentejpad låda med ammunition.
Totalt rör det sig om 20 hagelpatroner. Fyra av dem är så kallade "slugg" som har en solid kula av bly och som bland annat används vid vildsvinsjakt.
En mindre mängd amfetamin, 0,54 gram, påträffas också i 47-åringens bagage.
Martin Rask har inte mycket att säga till polismännen men på fråga uppger han att han är medlem i Hells Angels. Han säger också att han håller på att flytta från Luleå till Hässleholm.
Det vi vet är att 47-åringen är senast i raden att förstärka Luleåavdelningen efter att medlemmar de senaste åren antingen har sparkats ut från gemenskapen eller hoppat av.
I en resväska som är placerad i bilens bagageutrymme ligger den beryktade skinnvästen som fullvärdiga Hells Angelsmedlemmar bär. Högt upp på vänster framsida signalerar ett litet Luleå-märke vilken avdelning han tillhör.
När den 47-årige Hells Angelsmedlemmen hörs av polisen blir inte mycket klarlagt.
På de flesta frågorna blir svaret "inga kommentarer".
Under måndagens rättegång i Linköpings tingsrätt är Martin Rask aningen mer pratsam. På några frågor svarar han.
På andra väljer han att avstå.
– Han har erkänt vapenbrott av normalgraden, han har erkänt dopningsbrott och han förnekar det ringa narkotikabrottet, säger Christine Staberg, advokat som företräder Martin Rask.
Har han gett någon förklaring till varför han har ett avsågat hagelgevär i lastutrymmet?
– Ja, någon slags förklaring kanske man kan säga, att det har handlat om en transport. Men mycket djupare än så har han inte gått in på det.
Gängtillhörigheten är något som chefsåklagare Eva Nemec Nordh trycker på när hon presenterar bevisningen i målet för tingsrätten i sin sakframställning.
– Det var åklagaren noggrann med att lyfta fram, dels i syfte att rubricera det här som ett grovt vapenbrott men också som skäl till fortsatt häktning, säger Christine Staberg och fortsätter:
– Martin vidgår att han är medlem men att det inte har någonting som helst med det här brottet att göra.
När rättegången avslutades krävde åklagaren att Martin Rask döms till två år och sex månaders fängelse för grovt vapenbrott, dopningsbrott och ringa narkotikabrott.
Att Hells Angelsmedlemmen får invänta dom i häktet tyder på att utslaget kommer att gå i linje med kravet från åklagaren.
Dom meddelas den 2 maj.