I över 30 år har Arcus fyndmarknad, som annonseras som den största i sitt slag i Sverige, funnits i Luleå.
Anders Björkén är en av arrangörerna som nu blickar fram emot 6 maj då det är dags för nästa vända av den populära marknaden.
Cirka 5 000 personer förväntas besöka Arcushallen och bland de 370 platserna för utställare är nästintill allt uppbokat.
– Jag tror vi har 14 platser kvar och de lär också gå åt, säger Björkén och konstaterar:
– Trycket kvarstår, om det inte rent av har ökat.
Arrangören har tillstånd för att 3 000 besökare kan vistas samtidigt i hallen, och mycket mer finns det inte heller plats för när människor trängs mellan finporslin, barnkläder, vinylskivor och allt annat smått och gott som brukar synas på försäljningsborden.
Besökare från Finland brukar det också vara. I år har det flaggats för 6-7 busslaster från vårt östra grannland. Något som också ger svallvågor till butikerna på Storheden, enligt Anders Björkén.
– I fjol pratade jag med tre näringsidkare på Storheden som sa att de dubblerar sin personal den lördagen som det är fyndmarknad. De säljer för 30-35 procent mer än normalt.
Återbruk ligger väl i tiden och den största ökningen av besökare ser Fyndmarknaden bland åldrarna 20-30 år. Detta trots att det är en marknad som även blomstrar digitalt.
– Det är klart du kan sitta på Blocket och Tradera och leta en barnoverall, men det här är ju som ett annat sorts event. Du kan klämma och känna och köpa saker du inte ens visste att du behövde. Och så är det kul att det går att "wheela och deala" på plats. Ju längre dagen går kan man också pruta mer för folk vill bli av med saker som de har tagit dit, säger Björkén.
Kuriren och NSD har tidigare rapporterat om att det kan komma att bli hyreshöjningar för arrangörer av evenemang i Arcushallen, då det innebär ett slitage av konstgräsmattan att ta upp och lägga tillbaka den.
För arrangemanget nu i maj kvarstår den gamla taxan, men Fyndmarknaden vill i framtiden se ett femårigt avtal för att kunna överskåda sina kostnader på längre sikt.
Något besked från kultur- och fritidsförvaltningen har ännu inte kommit i den frågan.
Oavsett anser Björkén att hyran redan börjat närma sig smärtgränsen, och att inträdet ej heller kan höjas särskilt mycket mer för att kompensera eventuell hyreshöjning.
– Vi ser inte att det utrymmet finns hos privatidkarna.