Det är lördag och på Skutviken rullar en jämn ström av bilar in som vilken dag som helst. Sidorutor rullas ner, topsar sticks in i näsor och svalg.
– Jag mår ganska bra, lite snorig. Jag har testat mig tre-fyra gånger men inte haft covid, säger Luleåbon Joakim innan han hjälper sitt barn med topsen.
– Det går ganska bra, man får gräva runt så gott man kan.
Luleåborna börjar kunna det här, konstaterar Maja Kerttu.
– Flera provtar vi nästan varje vecka och de flesta som kommer nu har gjort det här tidigare. Men det är en del som glömmer körkortet fastän de har kört hit och föräldrar som glömt sina barns personnummer, säger hon.
Det är 24 grader kallt när Maja Kerttu iklädd munskydd och visir går sin runda. Tillbaka i baracken registrerar hon påsarna inför transporten till labbet på Sunderby sjukhus. Under plasthandskarna bär hon fingervantar.
– Det är kallt. Annars brukar någon sitta inne, men nu när vi bara är två och det är så mycket folk måste båda vara ute hela tiden.
Antalet som provtar sig har nått nya höjder den gångna veckan.
– Det är kul. Dagarna går väldigt fort för man har alltid saker att göra. Är det inga bilar så gör vi annat, som att packa ner papper i de här, säger hon och pekar på en flyttkartong med plastpåsarna, säger Maja Kerttu.
Hon är en av runt tusen personer på 227 teststationer i tolv regioner som jobbar kring företaget Samtrans testning. I Norrbotten finns ett tiotal fasta stationer och en handfull fordon för hemleverans där befolkningen är gles och avstånden långa, som Övertorneå och Arjeplog.
– Vi skulle vilja skala upp ännu mer, det största hindret är att få tag i personal, säger vd:n Tomas Hansson, som är från Stockholm men flyttat till Luleå för kärleken.
Ulf Bergman, divisionschef på Region Norrbotten, berättar att rekordet på strax under 4 000 bokade egenprovtagningar krossats.
– Vi slår rekord med över 5 000 bokade tider och det är "all time high". Ingen gång under hela pandemin har så många testat sig och det är en tiodubbling jämfört med i höstas.
Norrbottningarna är duktiga på att följa FHM:s rekommendationer, tror Bergman. Samtidigt är smittan hög och på flera orter, däribland Luleå och Gällivare, är tiderna slut för veckan.
– Vi försöker att skala upp men även här finns problem med sjukfrånvaro så det är inte så enkelt, säger han.