Här flyttar Love, 4, in i Kronandalen

På fredagen flyttade familjen Fjällborg-Holmström in i sitt nya hem. "Jag och sambon grät när vi fick beskedet att vi hade fått en fyrarummare i Kronandalen", berättar mamma Carolin.

Fyraårige Love flyttade på fredagen in med sin familj och  sin kära gungmammut i Luleås nya bostadsområde. Mamma Carolin Fjällborg var glad över familjens nya hem som ligger högst upp i det nybyggda kvarteret Bärmesen på Kronandalen.

Fyraårige Love flyttade på fredagen in med sin familj och sin kära gungmammut i Luleås nya bostadsområde. Mamma Carolin Fjällborg var glad över familjens nya hem som ligger högst upp i det nybyggda kvarteret Bärmesen på Kronandalen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Luleå2021-03-26 15:42

Tidigt på morgonen är det livlig aktivitet i kvarteret Bärmesen som ligger intill den norra entrén till Kronandalen. Vid åttatiden anlände de första flyttlassen.

För att undvika kaosscener hade varje hyresgäst i de nybyggda lägenheterna tilldelats två timmars "slottid". Inflyttningen pågår under hela helgen. På måndag ska alla vara installerade.

Carolin Fjällborg var lyrisk över att få se sitt hem för första gången. Innan flytten hade hon bara sett ritningar på lägenheten högst upp i hyreshuset.

Fyraårige sonen Love var inte lika nöjd. Han ansåg att hans nya rum var i det minsta laget. Ytan i mammas och pappas sovrum skulle på ett bättre sätt motsvara hans behov, tyckte Love.

En av lägenhetens två balkonger kom på ett smidigt sätt att lösa den spända situationen.

– Titta, mamma, lastbilen kör bort all jord, sade Loke som fascinerat kunde följa varje steg i nästa etapp av Kronandalens framväxt.

I det intilliggande kvarteret Glidet har arbetet kommit igång med att bygga 100 hyreslägenheter som beräknas vara klara våren 2023.

Bärmesen är det andra kvarteret som blivit inflyttningsklart på Kronandalen. Först ut i Luleås nya bostadsområde var Kronans vård och omsorgsboende som togs i bruk för fyra veckor sedan.

Innan året är till ända har hyresgäster flyttat in i ytterligare två kvarter. I maj beräknas kvarteret Tältet var klart med sammanlagt 147 lägenheter.

Under kvartal 4 har fastighetsbolaget Magnolia aviserat inflyttning i de 117 lägenheterna i kvarteret Liggunderlaget.

Det är fortfarande bara början, när hela bostadsområdet på Kronan är färdigbyggt 2030 beräknas det vara Luleås näst största bostadsområde med cirka 7 000 invånare.

Kvarteret Bärmesen innehåller totalt 80 lägenheter, där det finns bara en enda lägenhet med fyra rum och kök.

Pappa Anton Holmström hade fullt upp med att hinna bära in alla möblerna innan den utsatta tiden löpte ut.

Familjens senaste tillskott, åtta månader gamla Tuva-Lisa, fick inte med under själva flytten, men hennes lekhage fanns redan på plats.

– Vi har bott i en trea på 65 kvadratmeter och har en tid letat efter något större. Nu har vi en jättecharmig lägenhet med snedtak. Den känns lite annorlunda. Det allra bästa är att det är så nära till skidspåren på Ormberget, säger mamma Carolin Fjällborg.

Månadskostnaden för fyran är 12 300 kronor.

Det var snabba ryck när familjen flyttade in på fjärde våningen. Pappa Anton Holmström hade hjälp av flyttkarlen Daniel Edström.
Det var snabba ryck när familjen flyttade in på fjärde våningen. Pappa Anton Holmström hade hjälp av flyttkarlen Daniel Edström.
Karta: Kv Bärmesen, Kronan, Luleå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!