Här är årets semmeljury – Luleås största semmelfantaster

Ansökningarna kom in i form av rim, dikter och storartade kärleksförklaringar till bakverket.
Efter en gedigen rekryteringsprocess är vi säkra på att dessa semmelfantaster blir en perfekt jury för Kurirens semmeltest 2025.
– Jag har tränat för det här hela mitt liv, säger Mikael Nordström, 41.

Semmeljuryn 2025

Semmeljuryn 2025

Foto: Petra Älvstrand

Luleå2025-03-02 19:00

Inför morgondagens årliga semmeltest presenterar vi de sex jurymedlemmar som ska guida er genom djungeln och utse Luleås godaste semlor.

undefined
Magnus Alcazar.

Namn: Magnus Alcazar

Ålder: 39

Gör: inköpare

Hur många semlor har du ätit i år?

– Jag snittar ungefär 0.75 per dag. Jag har nog ätit runt 23 stycken i år.

undefined
Mikael Nordström.

Namn: Mikael Nordstöm

Ålder: 41 år

Gör: upphandlare

Vad gör dig till en semmelfantast?

– Jag äter över 25 semlor per år, så har det alltid varit.

Vad kommer du kunna bidra med till panelen?

– Jag har tränat för det här hela mitt liv, nu är det äntligen dags för match.

undefined
Louise Alenius.

Namn: Louise Alenius

Ålder: 23 år

Gör: student

Har du en favoritsemla?

– Jag tycker mycket om min mammas semlor. 

Vad gör dig till en bra jurymedlem?

– Jag har testat väldigt många olika vilket gör att jag vet hur en bra semla ska smaka.

undefined
Anastasía Lindelöf.

Namn: Anastasía Lindelöf

Ålder: 33

Gör: statsanställd

Har du ett bra semmel-minne? 

– När jag var gravid köpte jag semlor till frukost varje dag under sista trimestern, jag tror min dotter till 80 procent är gjord av semlor.

Vad gör dig till en bra jurymedlem?

– Jag är lite som Gustaf Adolf som föråt sig på semlorna, förutom att jag hittills har överlevt. 

undefined
Emilie Dahlqvis.

Namn: Emilie Dahlqvist 

Ålder: 21

Gör: student

Vad gör en bra semla?

– En fluffig bulle, bra kardemummasmak och lätt grädde. 

Kul kuriosa: Fyller år på fettisdagen.

undefined
Jan Degerman.

Namn: Jan Degerman

Ålder: 59 år

Gör: mekaniker

Hur ska en bra semla vara?

– En saftig bulle, söt grädde och ett lagom stort lock med rikligt med florsocker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!