Hur förbereder ni julbordet på Kafé Fägnan?
– Vi startar i matväg i början på november. Då börjar vi grava lax och göra lite olika godisar. Vi gör all mat och desserter själva förutom prinskorven som vi köper från Nordchark. Sedan i slutet på november och början på december startar vi med julpyntet som vi också gör själva.
Vilka nyheter har ni för i år?
– Vi har en ny sillsort varje år, men vi har även de klassiska som många tycker om. Det finns också flera nyheter på dessertbordet bland godisarna och efterrätterna i år.
Har ni haft julbord på Kafé Fägnan tidigare?
– Nej. Det är första gången vi håller i julbordet där eftersom att vi tog över Kafé Fägnan första september, men vi har haft det på Helmers innan.
Hur kommer det sig att ni tog över kaféet?
– Jag och Emma drev ett kafé en sommar Sockenstugan i kyrkbyn och tyckte att det var väldigt mysigt och ett väldigt uppskattat ställe att vara på, så vi ville gärna tillbaka dit och sedan är det extra kul eftersom att våran farfar bodde på gården som barn.
Vad skulle du säga är det speciella med erat julbord?
– Att vi har det traditionella som många tycker om och att vi toppar det med maträtter som vi brukar ha hemma som andra kanske in är vana vid. Att vi lagar allting själva från grunden tycker vi är viktigt och det ger också en annan känsla än färdigköpt mat.