Gröna kvällar för kropp och själ

Att närkontakt med trädgård är bra för både kropp och själ är vetenskapligt bevisat. Och trädgård för alla sinnen finns nu lite varstans i vårt avlånga land.
Här i norr är det dock inte vanligt men nu ändrar två driftiga kvinnor på den saken. Under sommaren och hösten ordnar Lena och Carina avstressande kvällar för fridtörstande kvinnor och män. Det blir gröna ?after work? i stillhetens tecken.

LULEÅ2004-06-02 06:30
De tu, som lärde känna varandra i trädgårdssammanhang, är trädgårdsingenjören Lena Puotiainen och hälsovägledaren Carina S. Lindqvist, båda Luleå.<br>De diskuterade och kom fram till att deras verksamheter väl skulle matcha varandra och kunna bli ett må bra-koncept att erbjuda till intresserade.<br>Sagt och gjort, nu i sommar startar de Sinnenas trädgård ute vid natursköna Hägnan i Gammelstad.<br>Varva ned och umgås<br> ? Vi har tänkt oss att intresserade ska komma hit och få gå ned i varv, landa, göra lite mjuka rörelser typ tai chi. Lyssna på vacker vissång framförd av några medlemmar i en kör, äta en god vegetarisk buffé i växthuset som finns här, och umgås. Det blir en slags after work men på ett helt annat sätt, säger Carina och jämför det uppskruvade tempot och stimulantia i krogmiljön med upplevelsen av vackra blommor och fågelsång och lugn kontemplation.<br>Förutom de ?gröna kvällarna? tänker sig de tu att utveckla verksamheten ytterligare.<br> ? Friskvårdsmassage ute i trädgården, säger Carina.<br>Ingen trängsel<br> ? Växtbytardagar och kurser, säger Lena som till hösten kommer att satsa på en liten björkodling i anslutning till trädgården och även driva upp ovanliga perenner.<br>Sinnenas trädgård har utrymme att ta emot grupper om cirka 15 personer vid varje tillfälle. Upplevelsen ska kännas intim och avslappnad. Barfotade ska inte behöva trängas i gröngräset.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om